Joe Keenan (käsikirjoittaja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Joe Keenan (s. 14. heinäkuuta, 1958, Cambridge, Massachusetts) on yhdysvaltalainen käsikirjoittaja, televisiotuottaja ja kirjailija. Hän on kirjoittanut sarjoja Frasier ja Täydelliset naiset.

Keenan liittyi Frasierin tuotantoryhmään sarjan toisella kaudella vuonna 1994. Hän aloitti leikkaajana, mutta pääsi lopulta tuottamaan sarjaa ja kirjoitti myös useita jaksoja. Yksi näistä oli sarjan päätösjakso "Goodnight, Seattle". Vuonna 2006 hän alkoi kirjoittaa ja tuottaa Täydellisten naisten kolmatta tuotantokautta. Yksi hänen kirjoittamistaan jaksoista oli hyvät arvostelut saanut "Bang". Hän kuitenkin päätti lähteä sarjasta kauden lopulla.[1]

Lisäksi Keenan teki kaksi lyhytikäisiksi jäänyttä komediasarjaa Frasieria tuottaneen Christopher Lloydin kanssa: Bram and Alice vuonna 2002 ja Out of Practice vuonna 2005. Hän kirjoitti myös osittain elokuvan Sleep with Me, joka julkaistiin vuonna 1994.

Keenan on julkaissut kolme romaania: Blue Heaven (1988), Puttin' On the Ritz (1991) ja My Lucky Star (2006).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Michael Schneider, Josef Adalian: Keenan not 'Desperate' any more 29. maaliskuuta 2007. Reed Business Information. Viitattu 21. syyskuuta 2007. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Joe Keenan Internet Movie Databasessa. (englanniksi)