Joe Jonas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Joseph Adam Jonas
Joe Jonas Paparazzo Presents CloseUp.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 15. elokuuta 1989 (ikä 30)
Casa Grande, Arizona
Ammatti laulaja
näyttelijä
Muusikko
Aktiivisena 1999–
Tyylilajit pop
pop rock
Soittimet kitaraView and modify data on Wikidata
Levy-yhtiöt Hollywood Records
Columbia Records
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Aiheesta muualla
joejonasmusic.com

Joseph Adam (Joe) Jonas (s. 15. elokuuta 1989 Casa Grande, Arizona) on entinen vokalisti Nick ja Kevin Jonaksen kanssa Jonas Brothers -nimisessä yhtyeessä. Bändi hajosi vuonna 2013. Vuonna 2011 hän julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Fastlife. Nykyään Joe tunnetaan pop-yhtye DNCE:n laulajana.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hänen vanhempansa ovat Denise ja Paul Kevin Jonas sr. Hänet kasvatettiin Wyckoff, New Jerseyssä ja hänessä on irlantilaista, italialaista, saksalaista ja cherokee-intiaanien verta. Hän soittaa yhtyeessä myös tamburiinia ja kitaraa.

Joella on koira, Winston.

Joe on seurustellut Taylor Swiftin kanssa, mutta jätti tämän puhelimitse. Puhelu kesti kokonaiset 27 sekuntia. Joe on myös seurustellut Demi Lovaton kanssa, mutta pari erosi toukokuussa 2010. Lovato ja Jonas myönsivät seurustelevansa maaliskuussa 2010, mutta toukokuussa Lovato kertoi Twitter-sivullaan, että he eivät ole enää yhdessä. Jonasin mukaan hän päätti suhteen, sillä välitti enemmän heidän ystävyydestään sanoen, että rakastaa Lovatoa ystävämielessä. Molemmat ovat sanoneet, että tulevat ehdottomasti pysymään hyvinä ystävinä.[1]

Jonasin on nähty viettävän paljon aikaa Twilight-elokuvasarjasta tutun Ashley Greenen kanssa.[2] Elokuussa 2010 heidän on nähty myös suutelevan.[3]

Lokakuussa 2017 Jonas meni kihloihin Game Of Thronesista tutun Sophie Turnerin kanssa ja toukokuussa 2019 he menivät naimisiin Las vegasissa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jonas Brothers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joen suunnitelmat tulevaisuuden kannalta olivat erilaiset kuin veljiensä, sillä hän halusi koomikoksi ennen laulajan uraa. Vuonna 2005 Joe veljineen äänitti ensimmäisen kappaleensa, "Please Be Mine". Columbia Recordsin johtaja Steve Greenberg päätti solmia heidän kanssaan levytyssopimuksen nimellä Jonas Brothers. Vuoteen 2013 asti Joe oli yhtyeen päälaulaja, kunnes yhtye hajosi.

DNCE[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2015, Jonas Brothersin hajoamisen jälkeen, Joe aloitti uuden musiikkiprojektin ja päätti perustaa yhtyeen ystäviensä Jack Lawlessin, JinJoo Leen sekä Cole Whittlen kanssa. He julkaisivat ensimmäisen singlensä "Cake By The Ocean" sekä EP:n "Swaay" vuonna 2015. Marraskuussa 2016 yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa nimellä "DNCE".

Näyttelijän ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joe näyttelee Shane Gray -nimistä poikaa elokuvassa Camp Rock (2008) ja sen jatko-osassa Camp Rock 2: The Final Jam (2010). Joe näyttelee myös Disney Channelin sarjassa JONAS, jossa esiintyvät kaikki veljekset, Frankie mukaan lukien. Vuonna 2010 Joe Jonas, Nick Jonas ja Kevin Jonas näyttelivät Jonas L.A. -sarjassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Joe Jonas & Demi Lovato Split Access Hollywood. Viitattu 22.8.2010. (englanniksi)
  2. Ashley Greene & Joe Jonas Were Seen Out Together For A THIRD Time! Are They Just Friends, Or A Hot New Couple? Hollywood Life. Viitattu 22.8.2010. (englanniksi)
  3. Joe Jonas & Ashley Greene: Kissing Couple Hollywood Life. Viitattu 22.8.2010. (englanniksi)