Joe Jonas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Joseph Adam Jonas
Joe Jonas vuonna 2012
Joe Jonas vuonna 2012
Henkilötiedot
Syntynyt15. elokuuta 1989 (ikä 34)
Casa Grande, Arizona
Ammatti laulaja
näyttelijä
Muusikko
Aktiivisena 1999–
Tyylilajit pop
pop rock
Soittimet kitaraView and modify data on Wikidata
Levy-yhtiöt Hollywood Records
Columbia Records
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Aiheesta muualla
joejonasmusic.com

Joseph Adam (Joe) Jonas (s. 15. elokuuta 1989 Casa Grande, Arizona) on veljiensä Nick ja Kevin Jonaksen kanssa Jonas Brothers -nimisessä yhtyeessä. Bändi hajosi vuonna 2013, mutta palasi yhteen vuonna 2019. Vuonna 2011 hän julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Fastlife. Joe tunnetaan myös pop-yhtye DNCE:n laulajana.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hänen vanhempansa ovat Denise ja Paul Kevin Jonas sr. Hänet kasvatettiin Wyckoffissa, New Jerseyssä ja hänessä on irlantilaista, italialaista, saksalaista ja cherokee-intiaanien verta.

Joe on seurustellut Taylor Swiftin kanssa vuonna 2008, mutta jätti tämän puhelimitse. Joe on myös seurustellut Demi Lovaton kanssa, mutta pari erosi toukokuussa 2010.[1]

Vuonna 2016 Jonas alkoi seurustella näyttelijä Sophie Turnerin kanssa, ja lokakuussa 2017 he kihlautuivat. He avioituivat ensin Las Vegasissa toukokuussa 2019 ja toistamiseen Etelä-Ranskassa kuukautta myöhemmin. Vuoden 2020 heinäkuussa pariskunta sai esikoistytön.[2][3]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jonas esiintymässä Capital Pride -tapahtumassa Washingtonissa kesällä 2022.

Jonas Brothers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jonasin suunnitelmat tulevaisuuden kannalta olivat erilaiset kuin veljiensä, sillä hän halusi ennen laulajan uraansa koomikoksi. Vuonna 2005 Joe veljineen äänitti ensimmäisen kappaleensa, "Please Be Mine". Columbia Recordsin johtaja Steve Greenberg päätti solmia heidän kanssaan levytyssopimuksen nimellä Jonas Brothers. Vuoteen 2013 asti Joe oli yhtyeen päälaulaja, kunnes yhtye hajosi. Vuonna 2019 yhtye teki paluun kappaleella "Sucker". Hän soittaa yhtyeessä myös tamburiinia ja kitaraa.

DNCE[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2015, Jonas Brothersin hajoamisen jälkeen, Joe aloitti uuden musiikkiprojektin ja päätti perustaa yhtyeen ystäviensä Jack Lawlessin, JinJoo Leen sekä Cole Whittlen kanssa. He julkaisivat ensimmäisen singlensä "Cake By The Ocean" sekä EP:n "Swaay" vuonna 2015. Marraskuussa 2016 yhtye julkaisi DNCE-nimisen albumin.

Näyttelijän ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jonas näyttelee Shane Gray -nimistä poikaa elokuvassa Camp Rock (2008) ja sen jatko-osassa Camp Rock 2: The Final Jam (2010). Hän näyttelee myös Disney Channelin tv-sarjassa JONAS, jossa esiintyvät kaikki veljekset, Frankie mukaan lukien. Vuonna 2010 Joe Jonas, Nick Jonas ja Kevin Jonas näyttelivät Jonas L.A. -sarjassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]