Jimmy Hernandez

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jimmy Hernandez vastaanottamassa aloitusta kaudella 2008 Riennon paidassa.

Jimmy Hernandez (2. huhtikuuta 1982) on suomalainen lentopalloilija, joka pelaa kaudella 2011-12 Hurrikaani Loimaan riveissä, Lentopallon Mestaruusliigassa. Alkujaan Hernandez on kuubalainen, mutta sai Suomen kansalaisuuden vuonna 2006.

Hänen pelipaikkansa on laitahyökkääjä.[1]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hernandezin ura lähti käyntiin entisessä kotimaassaan Kuuban pääkaupungissa, Havannassa, joka on myös Karibian suurin kaupunki. Suomeen hän siirtyi lopulta kaudella 2002. Suurin syy Suomeen tulo oli lentopalloliigan puuttuminen täysin Kuubasta.

Jimmy Hernandez päästettiin poikkeuksellisesti pelaamaan Kuuban ulkopuolelle, koska hänen 186-senttisen vartensa ei katsottu riittävän maajoukkuetasolle. Ensin hän kokeili pelaamista Espanjassa. Suomeen hänet sai maassa asunut kuubalainen manageri.[2]

Suomessa ensimmäiseksi seuraksi tuli menestyksekäs Raision Loimu, joka oli nähnyt Hernandezin otteita videolta muutaman kerran. Hernandez ihastutti heti Suomeen tultuaan, ja hän nousikin yhdeksi Loimun tärkeimmistä pelaajista nopeasti. Suomen Cupin voitto kaudella 2004, sekä Suomen Cupin hopea kaudella 2005 olivat Hernandezin Loimun aikaisia kohokohtia.

Hernandez valittiin kauden 2006 päätteeksi Loimun fanikatsojien äänestyksellä joukkueen parhaaksi pelaajaksi. Hernandez ei kuitenkaan jatkanut kauden jälkeen Loimussa vaan haki uusia haasteitaan urallaan, kun teki sopimuksen Mutalan Riennon kanssa kauden jälkeen. Joensuussa Hernandez otti toistaiseksi uransa suurimman harppauksen ylöspäin. Hän oli Riennon joukkueen kantava lenkki läpi 2007-2008 kauden, ja taisteli pistepörssin voitosta ainoana yleispelaajana koko liigassa. Lopulta Hernandez sijoittui kolmannelle sijalle pistepörssissä, mutta voitti ylivoimaisesti Ilta-Sanomien järjestämän IS-tähtikisan 39. tähdellään. Myös muissa SM-liigan tilastoissa hän oli myös kymmenen parhaan pelaajan joukossa. Lentopalloliigan televisioinnista vastaava Urheilukanava valitsi Hernandezin myös omaan All Stars -joukkueeseensa runkosarjan päätteeksi 2008.

Kauden jälkeen Hernandezilla oli mahdollisuus lähteä ulkomaille pelaamaan, mutta hän pysyi Riennossa ja jatkaa näin uraansa SM-liigakentillä. Pohjois-Karjalassa ilmestyvä sanomalehti Karjalaisen yleisöäänestyksessä maakunnan parhaimmaksi urheilijaksi Hernandez myös menestyi. Yleisö äänesti hänet maakunnan kolmanneksi parhaimmaksi urheilijaksi vuodelta 2008. Hän hävisi kakkossijan vain vaivaisella yhdellä äänellä.

A-maajoukkue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen lentopallomaajoukkueeseen Hernandez on myös nykyään kuuluva. Tie maajoukkueeseen on auennut kansalaisuuden saatua. Hernandez oli jo kaudella 2006 miesten maajoukkueen leiriryhmässä, mutta paikkaa ei vielä auennut maaotteluihin osittain kansalaisuuskiistan takia. Mauro Berruto valitsi Hernandezin kuitenkin 2008 kauden päätteeksi jälleen A-maajoukkueen leiriryhmään.

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • SM-pronssia 2010
  • Suomen cupin voitto 2004, 2005
  • Ilta-Sanomien tähtikisan voitto 2008
  • Pistepörssin 3. tila 2008
  • Urheilukanavan tähdistöjoukkueessa 2008

Joukkueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2002-2006 Raision Loimu

2006-2009 Mutalan Riento

2000-2011 Raision Loimu

2011- Hurrikaani Loimaa

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jari Perkiö: Miehemme Havannasta. IS Urheilu, 25.1.2012, s. 6.
  2. Jari Perkiö: Miehemme Havannasta. IS Urheilu, 25.1.2012, s. 6.