Jimmy Chamberlin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jimmy Chamberlin
Jimmy Chamberlin
Jimmy Chamberlin
Henkilötiedot
Koko nimi James Joseph Chamberlin
Syntynyt10. kesäkuuta 1964 (ikä 60)
Joliet, Illinois, Yhdysvallat
Ammatti Toimitusjohtaja (LiveOne), rumpali, tuottaja
Muusikko
Aktiivisena 1980-
Tyylilajit Rock, vaihtoehtorock, jazz
Soittimet Rummut, ukulele, perkussiot, akustinen kitara,
Yhtyeet The Smashing Pumpkins, Zwan, Jimmy Chamberlin Complex, The Last Hard Men, Starchildren, Skysaw, Frank Catalano
Levy-yhtiöt Caroline Records, Virgin Records, Reprise Records, Martha's Music
Aiheesta muualla
www.jimmychamberlin.com

Jimmy Chamberlin (s. 10. kesäkuuta 1964) on yhdysvaltalainen rumpali. Hän tunnetaan parhaiten vaihtoehtorock-yhtye The Smashing Pumpkinsin rumpalina ja alkuperäisjäsenenä. The Smashing Pumpkinsin hajottua vuonna 2000, Chamberlin perusti bändin keulahahmon Billy Corganin kanssa ns. superkokoonpanon, yhtyeen nimeltä Zwan, sekä oman ryhmänsä, Jimmy Chamberlin Complexin. Vuonna 2005 Chamberlin ja Corgan kokosivat The Smashing Pumpkinsin uudestaan. Chamberlin erosi ryhmästä maaliskuussa 2009 mutta soitti taas kesäkiertueella 2015.

Chamberlin, joka oli alun perin kouluttanut jazzrumpaliksi, mainitsee jazzmuusikot Benny Goodmanin, Duke Ellingtonin, Gene Krupan ja Buddy Richin sekä rockrumpalien Keith Moonin, Ian Paicen ja John Bonhamin merkittävinä vaikuttajina hänen soittotekniikkaansa. Vaikka hänet tunnetaan "yhtenä voimakkaimmista rumpaleita rockmusiikissa," [1] hän ensisijaisesti pyrkii viestimään emotionaalisesti soitannallaan. [2] Vuonna 2008 Gigwise nimesi Chamberlinin kaikkien aikojen viidenneksi parhaaksi rumpaliksi. [3] Vuonna 2016 Rolling Stone sijoitti Jimmy Chamberlinin kautta aikain sadan parhaan rumpalin listalla sijalle 53. [4]

Chamberlin syntyi Jolietissa Illinoisissa ja on yksi perheensä kuudesta lapsesta.[5] Hänen isänsä ja vanhempi veljensä Paul soittivat jazz-yhtyeissä klarinettia ja rumpuja, ja hänen veljensä Paul on edelleen aktiivinen rumpali.lähde?

Chamberlin alkoi harrastaa rumpujen soittoa yhdeksänvuotiaana.[6] Hän opiskeli latinalaista, brasilialaista ja big band-tekniikkaa, mutta keskittyi jazziin.lähde?

Chamberlin lähti kotoaan 15-vuotiaana [7] ja liittyi useisiin paikallisiin bändeihin. [5] Vaikka hänen varhainen musiikkiuransa osoittautui kannattavaksi, Chamberlinin isä painosti häntä menemään yliopistoon. Chamberlin kertoi vuonna 1994, että hän ei ollut nähnyt isäänsä seitsemään vuoteen. [7] Chamberlin soitti kolmen vuoden ajan show-yhtyeessä JP and the Cats, erosi yhtyeestä ja meni hetkellisesti töihin rakentamaan taloja veljensä kanssa. [5] Ennen pitkää hän liittyi Smashing Pumpkinsiin.lähde?

The Smashing Pumpkins

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Smashing Pumpkins etsi yhtyeeseen rumpalia tulevaa keikkaansa varten Chicagon Metro -klubilla. Chamberlin ja Billy Corgan tapasivat yhteisen ystävänsä kautta. Chamberlin ilmaisi varovaisen kiinnostuksensa ja muistutti myöhemmin:

Niinpä menin keikalle ja näin bändin - Billy, James ja D'arcy - soittamassa Avalonissa: rumpukoneet taustalla kuulostivat kauhealta! He olivat hirvittäviä. Mutta huomasin, että laulurakenteet olivat hyviä ja Billyn äänessä oli paljon draivia, kuten hän olisi kuollakseen halunut onnistua. Joten päädyin ajamaan töistä joka keskiviikko harjoitelemaan heidän kanssaan. [5]

Corganilla oli omat huolensa:

Hänellä oli yllään vaaleanpunainen t-paita, kivipestyt farkut, hänellä oli takatukka, ja hän ajoi 280Z:lla, ja hänellä oli keltaiset rummut. Katselimme toisiamme silmiin ajatellen: "Tämä ei käy, tämä ei ole sopiva tyyppi." [Mutta] hän oli oppinut kaikki kappaleemme, kuten vain Jimmy pystyy, ja yksien treenien jälkeen olimme valmiit soittamaan. Se oli mahtavaa. Tiesimme heti. Hän on niin hyvä. [8]

Chamberlin oli puusepän ammatissa ennen siirtymistään Chicagoon ja omistautumista bändille. Chamberlinin sisääntulo ajoi bändin nopeasti kohti voimakkaampaa ja intensiivisempää ääntä. Kaksi ensimmäistä Smashing Pumpkins -levyä, Gish ja Siamese Dream, olivat lähes kokonaan Corganin ja Chamberlinin soittamat.lähde? 


[9]

The Smashing Pumpkins

Pääartikkeli: The Smashing Pumpkins discography

Frank Catalano

Sivuprojektit

Vierailut

  1. Rees, Paul. "Smashing Pumpkins – Zeitgeist". Q No. 253. August 2007.
  2. Malline:Cite interview
  3. The Greatest Drummers Of All Time! gigwise.com. May 29, 2008.
  4. [1].
  5. a b c d "Jimmy Chamberlin Interview", Modern Drummer, January 1994.
  6. Knutson, Kari. "Former Pumpkin beats out a smashing clinic". La Crosse Tribune. 2009-12-04.
  7. a b Mundy, Chris: Strange Fruit: Success Has Come at a High Price for This Chicago Band Rolling Stone. 20.4.1994. Arkistoitu 7.12.2008. Viitattu 22.4.2017.
  8. [ Grateful Swans of Never] Lipton, Bart (director)
  9. https://www.youtube.com/watch?v=IjO0Xou_RPg