Jim Steinman

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jim Steinman

James Richard Steinman (s. 1. marraskuuta 1947) on yhdysvaltalainen muusikko, lauluntekijä ja musiikkituottaja. Hänen suurimpia menestyksiään ovat Meat Loafin kanssa tehdyt levyt, kuten Bat Out of Hell -sarja, sekä Bonnie Tylerin laulamat hitit, kuten "Total Eclipse of the Heart". Hän on tehnyt yhteistyötä myös mm. Andrew Lloyd Webberin, Céline Dionin, Barbra Streisandin, Barry Manilow'n ja Boyzonen kanssa.

Steinmanin oli tarkoitus jatkaa Meat Loafin kanssa Bat Out of Hell -albumien sarjaa kolmannella osalla, mutta miesten tiet ovat erkaantuneet ja Meat Loaf julkaisi levyn 2006 ilman Steinmania. Levyllä on kumminkin mukana Steinmanin toisia projekteja varten kirjoittamia kappaleita. Steinmanin viimeisin projekti on The Dream Engine, joka esittää hänen uusia ja vanhoja laulujaan.

Steinman tyyli on sekoitus perinteistä rock'n'rollia, hard rockia, musikaalien draamaa ja wagneriaanista mahtipontisuutta. Hänen sanoituksensa ovat täynnä romanttisia unelmia, joihin elämän ironia tuo yllättäviä käänteitä.

Steinman on säveltänyt musiikkia myös musikaaleihin, joista menestyksekkäin on Roman Polańskin elokuvaan perustuva ja Michael Kunzen sanoittama Tanz der Vampire, joka sai ensi-iltansa Wienissä vuonna 1997.

Valikoitu diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Meat Loaf: Bat Out of Hell (1977). Steinman aloitti Bat Out of Hell -konseptin kehittämisen laulaja Meat Loafin kanssa 1970-luvun alussa. Albumin laulut ovat hänen kirjoittamiaan.
  • Jim Steinman: Bad for Good (1981). Steinmanin ainoa sooloalbumi.
  • Meat Loaf: Dead Ringer (1981). Steinman kirjoitti laulut Meat Loafin toiselle albumille. Albumin kappaleista "Read 'Em And Weepin" versioi myöhemmin Barry Manilow.
  • Bonnie Tyler: Faster Than the Speed of Night (1983) ja Secret Fire and Forbidden Dreams (1986). Steinman tuotti albumit ja kirjoitti osan lauluista, mm. hitit "Total Eclipse of the Heart" ja "Holding Out for a Hero".
  • Pandora's Box: Original Sin (1989) Steinman kokosi naislaulajista yhtyeen ja tuotti albumin. Laulut ovat hänen kirjoittamiaan lukuun ottamatta The Doors -coveria, "Twentieth Century Fox". Céline Dion versioi Falling into You -albumillaan (1996) kappaleen "It's All Coming Back to Me Now".
  • Meat Loaf: Bat Out of Hell II: Back Into Hell (1993). Steinman tuotti Bat Out of Hellin kakkososan. Laulut ovat hänen kirjoittamiaan, monet niistä alun perin hänen soololevyltään ja Pandora's Boxin albumilta. Albumi ja single "I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That)" olivat hittejä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]