Jim Carlton

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

James Joseph "Jim" Carlton AO (s. 13. toukokuuta 1935) on australialainen poliitikko. Hän syntyi Sydneyssa ja valmistui Bachelor of Science -arvolla Sydneyn yliopistosta. Hän aloitti poliittisen uransa Sydney University Liberal Clubissa, jonka puheenjohtajaksi hän myöhemmin nousi.

Carlton oli John Carrickin seuraaja Uuden Etelä-Walesin liberaalipuolueen pääsihteerinä. Hänet valittiin Australian edustajainhuoneeseen vuonna 1977, ja hän toimi vuosina 19821983 Australian terveysministerinä. Hän istui puolustusalavaliokunnassa ulkoasiain, puolustuksen ja kaupan yhteisvaliokunnassa. Hän toimi useaan otteeseen varjoministerinä oppositiossa, esimerkiksi puolustusvarjoministerinä vuosina 19891990. Carlton erosi parlamentista tammikuussa 1994.

Carlton toimi vuosina 19942001 Australian Punaisen Ristin pääsihteerinä. Hän on Melbournen yliopiston Julkisen politiikan keskuksen ammattilaisfellow ja Australian Strategic Policy Instituten valtuuston jäsen. Hänet nimitettiin Australian ritarikunnan upseeriksi vuonna 2001 työstään Punaisessa Ristissä ja parlamentissa.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Jim Carlton