Jiří Kochta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Jiří Kochta
Jiří Kochta
Maa:  Tšekkoslovakia
Miesten jääkiekko
Olympiarenkaat Olympialaiset
Hopeaa Hopeaa Grenoble 1968 jääkiekko
Pronssia Pronssia Sapporo 1972 jääkiekko

Jiří Kochta (s. 11. lokakuuta 1946 Praha) on tšekkiläinen entinen jääkiekkoilija. Hänen pelipaikkansa oli hyökkääjä. Nykyisin Kochta on jääkiekkovalmentaja.

Kochta aloitti uransa Sparta Prahassa. 1979 hän siirtyi EV Landshutiin Saksan pääsarjaan. Heti seuraavalla kaudella hän voitti sarjan syöttöpörssin 81 syöttöpisteellä. Pistepörssissä hän sijoittui toiseksi seuratoverinsa Erich Kühnhacklin jälkeen 144 tehopisteellä. Kochta voitti kolmanneksi tulleen Markus Kuhlin 46 pisteellä. Seuraavalla kaudella Kochta jäi pistepörssin toiseksi pisteen erolla Dick Decloehen. Seuraavalle kaudelle Kochta siirtyi 2. Bundesliigan EHC 70 Müncheniin, joka meni kuitenkin konkurssiin kauden aikana. Kochta siirtyi samalla pelaajavalmentajaksi EC Hedos Müncheniin. Hän lopetti pelaajauransa 1986 ja siirtyi päätoimiseksi valmentajaksi. Vuonna 1987 siirtyi yhden kauden ajaksi valmentamaan EV Füssenia, jonka jälkeen hän palasi Müncheniin ja nosti joukkueen Bundesliigaan. Tämän jälkeen Kochta on valmentanut eri joukkueita Saksassa. Vuodesta 2003 hän on toiminut ESC Dresdner Eislöwenin valmentajana.

Maajoukkueurallaan Kochta oli voittamassa maailmanmestaruutta 1972, olympiahopeaa 1968 ja olympiapronssia 1972. Kochtan 1975 syntynyt tytär Marketa on tennispelaaja. Marketa osallistui 1994 kaikkiin tenniksen Grand Slam -turnauksiin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]