Jessica Lunsfordin murha

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jessica Marie Lunsford (6. lokakuuta 199524. helmikuuta 2005) oli floridalainen 9-vuotias pikkutyttö, joka joutui seksuaalirikollisen John Coueyn sieppaamaksi ja murhaamaksi helmikuussa 2005.[1]

Lunsford katosi kotoaan 24. helmikuuta 2005. John Couey oli tunkeutunut Lunsfordien kotiin ja vienyt tytön lähellä sijaitsevalle asuntovaunulleen. Hän oli pitänyt tyttöä kaapissa, joten hänen kämppäkaverinsa eivät tienneet Jessican läsnäolosta mitään. Couey raiskasi tytön useasti sängyssään ja pakotti tytön pissaamaan komeroon. Poliisit kävivät etsimässä Coueyta ja Jessicaa Coueyn asuntovaunulta, mutta eivät kuitenkaan tarkastaneet vaatekaappia, jossa tyttö oli.

Myöhemmin Couey päätti hankkiutua Jessicasta eroon, ja houkutteli tämän menemään kahteen mustaan jätesäkkiin. Couey oli uskotellut Jessicalle, että hän pääsisi kotiin. Couey kuitenkin hautasi tytön elävältä. Tyttö kuoli tukehtumalla, joka kesti arviolta 3-5 minuuttia.

Poliisit löysivät Jessican ruumiin Coueyn kertomasta paikasta 19. maaliskuuta 2005, eli kolmisen viikkoa tytön kuoleman jälkeen. Jessicalle tehtiin ruumiinavaus, jossa hänen emättimestään löytyi repeämä, mikä viittasi siihen, että Couey oli raiskannut hänet. Kuolinsyyntutkija päätteli, että repeämä olisi syntynyt noin kuusi tuntia ennen kuolemaa. Tytön ruumiista löytyi myös kokaiinin jäämiä, koska hän oli ollut ympäristössä, jossa oli käytetty kyseistä ainetta. Ruumiinavauksessa huomattiin myös, että tyttö oli työntänyt kaksi sormeaan jätesäkin läpi, mikä viittasi siihen, että hänet oli haudattu hänen ollessaan elossa.

Couey todettiin syylliseksi kaikkiin syytekohtiin Floridassa 7. maaliskuuta 2007. Häntä syytettiin kidnappauksesta, seksuaalisesta pahoinpitelystä ja ensimmäisen asteen murhasta. Valamiehistö vaati kuolemantuomiota Coueylle, joka tuomittiin kuolemaan ja kolmeen peräkkäiseen elinkautiseen.

John Couey kuoli luonnollisiin syihin vuonna 2009.[2]

Jessica's law (Jessican laki)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jessican isä Mark Lunsford alkoi ajaa lakialoitetta tyttärensä kuoleman jälkeen. Hän vaati aloitteessaan muun muassa pidempiä vankilatuomioita sekä sähköisten seurantalaitteiden käyttöä kaikilla ehdonalaisessa olevilla seksuaalirikollisilla. Isän aloite hyväksyttiin ja allekirjoitettiin laiksi 2. toukokuuta 2005. Laki astui voimaan 1. syyskuuta samana vuonna.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Abduction & Murder of Jessica Lunsford • Morbidology Morbidology. 8.4.2018. Viitattu 29.2.2020. (englanniksi)
  2. Convicted child killer Couey dies in prison, Florida officials say - CNN.com edition.cnn.com. Viitattu 29.2.2020.
  3. Pienet enkelit (murhatut lapset) - MURHA.INFO www.murha.info. Viitattu 29.2.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]