Jessica Julin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jessica Julin
Henkilötiedot
Syntymäaika 6. joulukuuta 1978 (ikä 45)
Syntymäpaikka Tampere
Pelipaikka keskikenttäpelaaja

Jessica Julin (s. 6. joulukuuta 1978 Tampere) on suomalainen entinen jalkapalloilija ja nykyinen jalkapallovalmentaja[1]. Hän kuului Suomen maajoukkueen runkopelaajiin. Hän oli pelipaikaltaan keskikenttäpelaaja.

Julin debytoi maajoukkueessa 10. maaliskuuta 1997 Norjaa vastaan pelatussa ottelussa. Hän pelasi EM-kisoissa 2005, joissa Suomi selviytyi välieriin. Hän saavutti neljäntenä suomalaisena naisjalkapalloilijana sadan maaottelun rajan 7. toukokuuta 2008 ottelussa Islantia vastaan[2].

Julinin ura on kulkenut Pietarsaaren FC Unitedista Ruotsiin Umeå IK:n ja Göteborgs FC:n kautta Solna AIK:hon, jossa hän on toiminut joukkueen kapteenina. Hän on edustanut myös Pietarsaaren Intoa, FF Jaroa, GBK:ta ja yhdysvaltalaista yliopistojoukkuetta South Carolina Game Socksia.

Jessica Juhlin on toiminut vuodesta 2012 valmentajana Ruotsin Falkenbergissä sikäläisessä kakkosdivisioonaseurassa IF Böljan. Tätä ennen hän toimi kakkosvalmentajana Damallsvenskanin Jitexissä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Sveriges Radio: Jessica valmentaa nyt Falkenbergissä - Sveriges Radio Finska sverigesradio.se. Viitattu 4.4.2021.
  2. Suomi ja Islanti jäivät maaleitta 7.5.2008. YLE. Viitattu 8.5.2008.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.