Jerome Apt

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jerome III "Jay" Apt
Jerome Apt.jpg
NASAn astronautti
Kansalaisuus yhdysvaltalainen
Syntynyt 28. huhtikuuta 1949
Springfield, Massachusetts
Toinen ammatti Tutkija
Aika avaruudessa 35 pv. 07 h 10 min.
Lennot STS-37, STS-47,
STS-59, STS-79
Lennon tunnus Sukkulalennon STS-37 tunnusSukkulalennon STS-47 tunnusSukkulalennon STS-59 tunnusSukkulalennon STS-79 tunnus

Jerome III "Jay" Apt, Ph.D. (s. 28. huhtikuuta 1949 Massachusetts) on Yhdysvaltalainen astronautti. Ennen astronautin uraa hän toimi fyysikkona planeetta Venukseen suuntautuneessa luotain projektissa.

Hän sai koulutuksensa Shady Side Academy ja Harvard College kouluissa. Jerome sai myös Filosofian tohtorin arvon opiskellessaan MITssä. Vuonna 1980 hän sai pestin NASAn jossa hän toimi tutkijana ja vuonna 1986 otettiin astronautti koulutukseen. Hän on ollut mukana neljällä eri avaruussukkula lennolla ja on viettänyt yli 847 tuntia avaruudessa.

Vuonna 1991 hän osallistui lennolle avaruussukkula Atlantiksella jolla hän suoritti kaksi avaruuskävelyä yhdessä Jerry Rossn kanssa, he korjasivat Compton-satelliittin radio antennin joka ei automaattisesti avautunut. Vuonna 1992 hän osallistui lennolle Endeavour sukkulalla jossa hän suoritti biologisia kokeita. Vuonna 1994 hän oli mukana avaruus tutka kokeilussa joka tutki maapalloa. Vuonna 1996 hän oli mukana avarussukkula Atlantiksella joka vieraili Mir avaruusasemalla.

Tätänykyä Jerome asuu Pittsburghssa, Pennsylvaniassa ja johtaa Carnegie Mellon -yliopiston sähköntutkimuslaitosta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]