Jennifer Weiner

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jennifer Weiner

Jennifer Agnes Weiner (s. 28. maaliskuuta 1970 DeRidder, Louisiana, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen kirjailija.

Opiskelu ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Weiner syntyi armeijan tukikohdassa DeRidderissä, Louisianassa, josta hän muutti kaksivuotiaana siskonsa Mollyn ja vanhempiensa kanssa Simsburyyn, Connecticutiin. Ennen lukiosta valmistumista hänen elämäänsä kuului lähinnä perusopinnot ja "huonoja hius-ja vaatevalintoja". Vuonna 1987 Weiner valmistui Simsbury High School:ista ja aloitti opiskelun Princetonin yliopistossa, jossa hän otti myös monia luovan kirjoittamisen kursseja. 1991 hän valmistui hyvin arvosanoin ja päätti ryhtyä toimittajaksi. Hänet palkattiin Centre Daily Times -lehteen toimittajaksi. Myöhemmin hänet palkattiin Philadelphia Inquireriin kolumninsa ansiosta.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Weiner avioitui lokakuussa 2001 Adam-nimisen lakimiehen kanssa ja 10. maaliskuuta 2003 syntyi heidän ensimmäisen lapsensa Lucy Jane. Weiner sai toisen tyttärensä Phoebe Pearlin 30. joulukuuta 2007. Koko perhe asuu Philadelphiassa, minne useat Weinerin kirjatkin sijoittuvat.

Kirjailijana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1998 Weiner alkoi kirjoittaa ensimmäistä romaaniaan Hyvä sängyssä. Samalla hän kirjoitti myös freelancekolumnia Mademoiselle-lehteen. Vuonna 2000 hän myi esikoisromaaninsa ja oikeudet toiseen kirjaansa Pocket Books -kustantamolle. Lontoolainen kustantaja Simon & Schuster UK julkaisi Hyvä sängyssä vuonna 2001 ja Weiner otti virkavapaata lehdestä lähteäkseen 18 kaupungin kiertueelle. Lainakengissä-kirjasta myytiin ennen julkaisemista elokuvaoikeudet Foxille. Tämän jälkeen Weiner on kirjoittanut useita teoksia.

Kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]