Jennifer Finnigan

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jennifer Finnigan

Jennifer Christina Finnigan (s. 22. elokuuta 1979 Montreal, Quebec) on kanadalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan Emmy-voitokkaasta roolistaan Bridget Forresterina yhdysvaltalaisessa saippuasarjassa Kauniit ja rohkeat (The Bold and the Beautiful) vuosina 20002004.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finnigan näytteli tilannekomediassa Student Bodies ja tv-elokuvassa The Stalking of Laurie Show joulukuussa 2000. Vuonna 2000 hän myös näytteli Taraa jaksossa ”The Tale of the Last Dance” 7. tuotantokaudella sarjassa Pelottaako?.

Vuonna 2004 Finnigan nähtiin Almay-kosmetiikan mainoksissa. Lisäksi esiintyi kymmenessä Yli synkän virran -jaksossa patologi Devan Maguirena 2004. Vuonna 2005 hän näytteli Marni Flissia NBC:n sarjassa Committed, jota lähetettiin vain 13 jaksoa ennen kuin sarja lopetettiin vähäisten katsojalukujen takia.

Hänellä oli Alex Sinclairin rooli Dead Zone -sarjassa, jaksoissa ”Double Vision”, ”A Very Dead Zone Christmas” ja "Exile". Vuosina 2005–2007 Finnigan oli tähtenä CBS:n draamasarjassa Kodinpuolustaja, näytellessään yleistä syyttäjää.

Finnigan on ainoa henkilö, joka on voittanut kolme peräkkäistä Daytime Emmy Awardia (29th, 30th, 31st Award). Kaikki ”erinomaisena nuorena näyttelijänä” (Outstanding Younger Actress) hänen roolistaan Bridget Forresterina Kauniissa ja rohkeissa.

Finnigan meni naimisiin näyttelijä Jonathan Silvermanin kanssa 7.6.2007 Mykonosin saarella Kreikassa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]