Jeesus (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee vuoden 1979 elokuvaa. Katso myös yleisartikkeli Jeesus elokuvissa.
Jeesus
Jesus
Ohjaaja
Käsikirjoittaja Barnet Bain
Perustuu Luukkaan evankeliumiin
Tuottaja
Säveltäjä
Kuvaaja Mike Reid
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
  • Inspirational Films
  • The Genesis Project
Ensi-ilta
  • 19. lokakuuta 1979
  • 14. maaliskuuta 1986 (Suomi)
Kesto 120 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Jeesus (engl. Jesus, myös nimellä The Jesus Film) on vuonna 1979 valmistunut yhdysvaltalainen elokuva. Elokuva perustuu Luukkaan evankeliumin kuvaukseen Jeesuksen elämästä, kuolemasta ja ylösnousemuksesta. Se on käännetty 1 070 eri kielelle. Elokuvasta on tehty myös lyhennetty lasten versio Jeesuksen jäljillä, josta on tehty käännös 132 kielelle. Jeesus-elokuvan ovat ohjanneet australialainen Peter Sykes ja englantilainen John Kirsh. Jeesuksen roolissa nähdään Brian Deacon.

Jeesusta on sanottu maailman katsotuimmaksi[1] ja laajimmin levitetyksi elokuvaksi, sillä sitä käytetään edelleen ahkerasti lähetystyössä ja erilaisissa evankelioivissa missioissa sekä uskontotunneilla kouluissa. Elokuvaa on jaettu aktiivisesti myös Suomessa.

Alun perin Jeesuksen taustalla on maailmanlaaja evankelioimisjärjestö Campus Crusade for Christ. Se tuotti elokuvan, joka tuli Yhdysvalloissa teattereihin loppuvuodesta 1979. Elokuvan tuotantokustannukset olivat kuusi miljoonaa silloista dollaria. Jeesus-elokuvan levittämiseksi ja käyttämiseksi evankelioimisen välineenä perustettiin The Jesus Film Project.

The Jesus Film Projectin tuorein elokuva on vuonna 2008 ensi-iltansa saanut Jeesuksen elämää naisnäkökulmasta tarkasteleva Magdalena: Released from Shame.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Wilson, Giles: The most watched film in history BBC News. 21.7.2003. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.