Jedediah Grant

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jedediah Grant

Jedediah Morgan Grant (21. helmikuuta 18161. joulukuuta 1856) oli eräs Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon varhaisia johtajia. Vuodesta 1845 vuoteen 1854 hän toimi seitsenkymmenten koorumin johtajana. Vuonna 1854 kirkon presidentti Brigham Young nimitti hänet apostoliksi ja kutsui hänen ensimmäiseksi neuvonantajakseen ensimmäiseen presidenttikuntaan.

Yhdessä presidentti Youngin kanssa Jedediah Grant aloitti nk. mormonireformaation, kirkon sisäisen uudistus- ja kurinpalautusliikkeen. Grant profiloitui mormonireformaation myötä tulisten, jopa fanaattisten ja raivokkaiden puheiden pitäjänä. Hän ruoski kirkon jäseniä heidän synneistään yksityiskohtia säästämättä sekä uhkasi katumattomia synnintekijöitä helvetin rangaistuksella. Grant vaati myöhempien aikojen pyhiltä tinkimätöntä kuuliaisuutta kirkon johdolle, erityisesti profeetta Youngille. Hän myös puolusti voimakkaasti sekä moniavioisuutta että verisovitusta.

Jedediah Grant vilustui erään saarnakiertueensa aikana ja menehtyi 1. joulukuuta 1856 keuhkokuumeeseen. Kirkon myöhempi presidentti Heber J. Grant on hänen poikansa.