Jason Hervey

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jason Hervey
Jason Hervey vuonna 2008.
Jason Hervey vuonna 2008.
Henkilötiedot
Koko nimi Jason Robert Hervey
Syntynyt6. huhtikuuta 1972 (ikä 49)
Los Angeles, Kalifornia, USA
Ammatti näyttelijä
tuottaja
PR-agentti
Puoliso Kelley Patricia O'Neill 1994–1995
Angel Hart 1998–
Näyttelijä
Aktiivisena 1978–
Aiheesta muualla
IMDb

Jason Robert Hervey (s. 6. huhtikuuta 1972) on yhdysvaltalainen näyttelijä, televisiotuottaja ja aiempi PR-agentti. Hänet tunnetaan parhaiten roolistaan Wayne Arnoldina televisiosarjassa Kesä 68.

Aiempi elämä ja näytteleminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hervey syntyi Los Angelesissa. Hänen vanhempansa olivat kykyjenetsijä Marsha ja vähittäismyyjä Alan Hervey.[1] Aikaisella urallaan Herveyllä oli pieniä rooleja elokuvissa. Näihin lukeutuivat Paluu tulevaisuuteen, Pee-ween suuri seikkailu (Pee-Wee's Big Adventure) ja Jurtit II (Meatballs Part II). Hän myös vieraili televisiosarjassa Diff'rent Strokes. Hänen läpimurtonsa oli draamasarjassa Kesä 68 Fred Savagen hahmon isoveljenä.

Herveyn rooli sarjassa johti myöhemmin vierailuun animaatioshow Justice League Unlimitedissa. Hän esiintyi Savagen kanssa jaksossa "Hawk and Dove", jossa hän oli nuoremman Don Hall -veljen ääni.

Hervey oli Eddie McDowdin ääni Nickelodeonin hittisarja 100 Deeds for Eddie McDowdissa kaudella kaksi. Hän esiintyi myös lyhyesti vuoden 1993 seikkailupelissä Return to Zork peikkokuninkaana.

Tosi-tv-sarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hervey esiintyi Hurjat Hoganit -sarjan jaksossa Eric Bischoffin kanssa. Hän esiintyi myös muutamassa Scott Baio Is 45... And Single -jaksossa, ja vuonna 2002 hän esiintyi lyhyesti I Love the '80s -spesiaalissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]