Jarno Paalasmaa

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jarno Paalasmaa pitämässä puhetta lapsen ihmisnäkemyksestä.

Jarno Paalasmaa (s. 1972) on kasvatusvaikuttaja, tietokirjailija ja historian opettaja. Hän on toiminut Steiner­kasvatuksen liiton (2009 - 2012) ja sen edeltäjän Steinerpedagogiikan seuran (2007 - 2009) puheenjohtajana. Hän työskenteli myös Opetushallituksen opetussuunnitelman perusteita laativan työryhmän jäsenenä. Paalasmaa on toiminut pitkään steinerkoulun opettajana sekä luokanopettajan että aineenopettajan tehtävissä. Hän toimii Vantaan seudun steinerkoulun historian ja yhteiskuntaopin opettajana sekä aikuiskouluttajana Snellman-korkeakoulussa. Paalasmaa on kirjoittanut Opettaja-lehteen säännöllisesti kirja-arvosteluja vuodesta 1997 lähtien.

Hän toimittaa myös Steinerkasvatus-lehteä. Paalasmaa käsittelee useissa kirjoituksissaan ajankohtaisia kouluelämän kysymyksiä, tunnekasvatusta, ihmiskäsitystä, sivistystä ja arvoja.

Paalasmaa on kasvatustieteen maisteri ja väitöskirjatutkija Tampereen yliopistossa. Hänellä on sekä historian aineopettajan, peruskoulun luokanopettajan että steinerkoulun luokanopettajan koulutus.

Syksyllä 2015 Jarno Paalasmaa matkusti Italiaan kirjoittamaan uutta kirjaansa. Maailman Parhaat kasvatusajatukset -kirja tuo esiin humanistisen kasvatusajattelun ydintä kasvatuksen historiaan ja filosofiaan perustuen.

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Omassa rytmissä. Steinerkoulun idea ja käytännön sovellukset. Opetus 2000-sarja. Ps-kustannus. 2009.
  • Toim. Lapsesta käsin. Kasvatuksen ja opetuksen vaihtoehtoja. Opetus 2000-sarja. Ps-kustannus. 2011.
  • Steinerkoulun tulo Suomeen. Miten vaihtoehtopedagogiikka juurtui osaksi suomalaista koulua. Steinerkasvatuksen liitto. 2011.
  • Aktivoi oppilaasi. Opetus 2000-sarja. Ps-kustannus. 2014.
  • Maailman parhaat kasvatusajatukset. Into Kustannus. 2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]