Jamie Gold

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jamie Gold
Jamie Gold WSOP:ssa vuonna 2006.
Jamie Gold WSOP:ssa vuonna 2006.
Henkilötiedot
Kansalaisuus  Yhdysvallat
Pokerinpelaaja
WSOP-voitot 1
WSOP-rahasijat 3 [1]
WPT-voitot 0
EPT-voitot 0
Turnausansiot (USD) 12 115 351
Päivitetty 10. elokuuta 2007
Aiheesta muualla
www.jamiegold.com

Jamie M. Gold (s. 25. elokuuta 1969, New York City) on yhdysvaltalainen pokerinpelaaja ja televisiotuottaja. Hän voitti vuonna 2006 World Series of Pokerin pääturnauksen.

Gold syntyi New York Cityssä, mutta asui New Jerseyn osavaltiossa. Hän opiskeli kotikaupunkinsa Paramusin yliopistossa vuonna 1987. Hän sai myöhemmin toisesta yliopistosta alemman korkeakoulututkinnon.

Aluksi Goldista tuli liikemies. Hän liittyi jo 16-vuotiaana J. Michael Bloom & Associates Talent Agencyyn. Hän kuitenkin erosi sieltä 21-vuotiaana, perusti oman yrityksen ja toimi julkisuuden henkilöiden managerina ja agenttina. Nykyään hän toimii Buzznationin toimitusjohtajana.

Pokeriura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gold alkoi tehdä yhteistyötä myöhemmin entisten WSOP-voittajien Johnny Chanin ja Chris Moneymakerin kanssa. Chan alkoi opettaa Goldille pokeria ja vuonna 2005 Gold alkoi pelata säännöllisesti pokeriturnauksissa. Saman vuoden huhtikuussa hän pelasi maailman toiseksi suurimmalla kasinolla, Bicyclellä, jossa järjestetyssä turnauksessa hän voitti yli 54 000 dollaria. Seuraavana vuonna hän voitti WSOP-mestaruuden kukistettuaan finaalissa Paul Wasickan kädellään Q♠ 9♣.

Kauden loputtua Goldin turnausansiot olivat kaikkiaan yli 12 miljoonaa dollaria, mikä on enemmän kuin kenelläkään muulla pokerinpelaajalla, joka on voittanut ansionsa kaikkein suurimmissa pokeriturnauksissa (WSOP, WPT jne.) Toisaalta Goldin pokerivoitoista on pääosa tullut WSOP:n pääturnauksesta.[2]

Gold edusti Bodogin nettipokerihuonetta, kunnes tammikuussa 2007 Bodog ilmoitti lopettavansa yhteistyön Goldin kanssa[3]

Jamie Gold esittelee WSOP 2006:n voittorahoja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Jamie Gold The Hendon Mob Poker Databasessa (englanniksi)