James Phelps

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
James Phelps
James and Oliver Phelps.JPG
Henkilötiedot
Koko nimi James Andrew Eric Phelps
Syntynyt25. helmikuuta 1986 (ikä 37)
Englanti, Birmingham
Näyttelijä
Merkittävät roolit Harry Potter elokuvat (Fred Weasley)
Aiheesta muualla
IMDb

James Andrew Eric Phelps (s. 25. helmikuuta 1986, Birmingham) on englantilainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten roolistaan Harry Potter -elokuvien Fred Weasleynä. Hän on vain 13 minuuttia nuorempi kuin identtinen kaksoisveljensä Oliver Phelps, joka niin ikään näyttelee Fred Weasleyn kaksoisveljeä George Weasleyä. Usein heidät tunnetaankin yksinkertaisesti Phelpsin veljeksinä.

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

James Phelps syntyi Sutton Coldfieldissä, Birminghamin kaupungissa Ländi-Midlandsin alueella Englannissa. Hän ja kaksoisveli Oliver ovat Susan (o.s. Spare) ja Martyn Phelpsin ainoat lapset. James kävi ala-asteensa Little Sutton Schoolissa ja yläasteensa The Arthur Terry Schoolissa. Koulunkäynnin hän lopetti vuonna 2004. Nuorempana hänellä ja Oliverilla oli tapana vaihtaa nimiään kiusatakseen opettajia ja koulutovereita, aivan kuten heidän näyttelemillään Weasleyn veljeksilläkin. Myös perhe, ystävät ja elokuvahenkilökunta tuntee heidät pilailijoina, jotka toisinaan vaihtoivat nimiä jopa harjoitusten aikana.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

James oli osoittanut kiinnostusta näyttelemiseen jo hyvin varhaisella iällä esiintyessään koulujensa draamaproduktioissa. Hänen ensimmäinen elokuvaroolinsa oli kuitenkin Fred Weasley elokuvassa Harry Potter ja viisasten kivi vuonna 2001. Hän oli tuolloin 14-vuotias. Phelpsin veljekset ovat kertoneet, että kun heidät valinnut roolittaja oli soittanut heidän kotiinsa ja kysynyt leikillään Weasleyn veljeksiä, heidän äitinsä oli vahingossa sanonut soittajan vain valinneen väärän numeron. Kun he lisäksi ilmoittivat saaduista rooleista ystävilleen, kukaan ei uskonut heitä ennen kuin he joutuivat värjäämään hiuksensa punaisiksi elokuvaa varten.

Harry Potter -ryhmästä parhaiksi ystävikseen veljekset ovat nimenneet Devon Murrayn, Rupert Grintin ja Matthew Lewisin. Lisäksi James on työskennellyt juoksupoikana paitsi Harry Potter -elokuvissa, myös muun muassa Da Vinci -koodissa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Veljensä tavoin James harrastaa golfia. Hän myös kuuntelee rockmusiikkia, pelaa videopelejä ja näyttelee. Veljekset tukevat kilpailevia Birminghamin jalkapalloseuroja; Oliver Aston Villaa edesmenneen isoisänsä jalanjäljissä ja James Birmingham Cityä isänsä rinnalla. Veljekset tunnettaankin innokkaina musiikin ja urheilun ystävinä, ja heitä näkee usein erilaisissa tapahtumissa tukemassa suosikkejaan.

James ja Oliver ovat myös istuttaneet puita Leicestershiren kansallismetsään. He halusivat istuttaa uudelleen puut, joista valmistettiin luudanvarsia Harry Potter -elokuvien kuvauksiin.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.