James Norrington

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pirates of the Caribbean -hahmo
James Norrington
James Norrington pirates.png
Jack Davenport James Norringtonina
Sukupuoli mies
Ammatti Itä-Intian kauppakomppanian amiraali
Aikaisemmin:
kommodori Royal Navyssa
kapteeni Royal Navyssa
luutnantti Royal Navyssa

Kapteeni Royal Navyssa

Palvellut laivoilla HMS Dauntless
HMS Interceptor
Musta Helmi
Lentävä hollantilainen
HMS Endeavour
Brethren-luokitus
Aseet säilä
pistooli
Palkkio 100 000 guineaa
Hyökätyt laivat ei tiedossa
Perhe ei tiedossa
Esiintyminen/set Mustan helmen kirous
Kuolleen miehen kirstu
Maailman laidalla
Näyttelijä Jack Davenport

Amiraali James Norrington on kuvitteellinen hahmo Disneyn Pirates of the Caribbean -elokuvasarjassa. Häntä näyttelee brittiläinen Jack Davenport.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käsikirjoittajien mukaan Norrington kirjoitettiin alkuperäisesti pahaksi hahmoksi, jolla oli aikeet liittyä Hector Barbossan joukkoihin. Idea käytettiin vasta Kuolleen miehen kirstussa, missä hän pettää ystävänsä ja liittoutuu Cutler Beckettin kanssa, vaikkakin katuu myöhemmin tekoaan. Haastattelussa tuottaja Jerry Bruckheimer kertoi, että alun perin Norringtonin piti esiintyä vain ensimmäisessä elokuvassa, mutta yleisön myönteinen reaktio hahmoon ja hänen kunnioituksensa Davenportia kohtaan, sai hänet tekemään Norringtonista merkittävän hahmon jatko-osissa.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mustan helmen kirous[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Norrington on ensimmäisessä elokuvassa Mustan helmen kirous, ylpeä, säntillinen ja jopa ylimielinen henkilö, joka on ihastunut Elizabeth Swanniin. Hän halveksii merirosvoja ja sortuu etenkin Jack Sparrow’n suhteen suuren luokan aliarviointiin. Hän on erittäin taitava upseeri joka on onnistunut lähes hävittämään merirosvouden. Hän on myös merirosvojen keskuudessa erittäin pelätty miekkailutaidostaan. Ainoastaan Will Turner on häntä parempi miekkailija. Elokuvan lopussa hän hyväksyy Willin ja Elizabethin rakkauden ja antaa jopa Jackille etumatkaa tämän paetessa Mustalla Helmellä. Hän suutelee Elizabethia, mutta Elizabeth ei hyväksy häntä.

Kuolleen miehen kirstu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuolleen miehen kirstussa tehtävänsä jättänyt, Jack Sparrow’n nappaamisessa epäonnistunut Norrington löytyy Tortugasta kaunaisena ja itsetuntonsa menettäneenä juoppona, mutta liittyy Jackin miehistöön. Hän kuitenkin pettää toverinsa ja varastaa kuolleen miehen kirstun (jonka sisällä on Davy Jonesin sydän), hankkien näin asemansa merivoimissa takaisin.

Maailman laidalla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmannessa elokuvassa Norrington on saanut amiraalin aseman, ja johtaa laivastoa merirosvojen nappaamisessa ja tuhoamisessa. Hän kohtaa Elizabethin uudelleen Sao Fengin laivalla, mutta tämä ei suostu olemaan tekemisissä petturin kanssa. Norrington päättää auttaa Elizabethia hyvittääkseen virheensä, mutta tämän pyytäessä häntä pakenemaan mukanaan, Norrington vain toteaa, että vaikka heidän polkunsa ovatkin kietoutuneet yhteen, ne eivät ole koskaan yhdistyneet. Tämän jälkeen Norrington ja Elizabeth suutelevat.

Norrington kuolee, kun Willin isä, jo lähes osaksi laivaa muuttunut ja siksi sekaisin oleva Saappaanraksi Bill Turner, iskee häntä miekalla Elizabethin paetessa Lentävältä hollantilaiselta.