James May

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
James May
May vuonna 2007.
May vuonna 2007.
Henkilötiedot
Koko nimi James Daniel May
Syntynyt16. tammikuuta 1963 (ikä 61)
Yhdistynyt kuningaskunta Bristol, Englanti, Yhdistynyt kuningaskunta
Ammatti juontaja
kirjailija
kolumnisti
toimittaja
Puoliso Sarah Frater (2000–)
Näyttelijä
Taiteilijanimet Kapteeni Hidas
Aktiivisena 1998–
Merkittävät roolit Top Gear
The Grand Tour
Aiheesta muualla
IMDb

James May (s. 16. tammikuuta 1963 Bristol[1]) on brittiläinen tv-juontaja.

May tunnetaan parhaiten suositusta Top Gear -ohjelmasta, jota hän juonsi yhdessä Jeremy Clarksonin ja Richard Hammondin kanssa vuoteen 2015 asti.[1] Top Gearin jälkeen kolmikko ryhtyi juontamaan The Grand Tour -ohjelmaa, josta tuli niin ikään suosittu.

Häntä kutsutaan Top Gearissa ja Grand Tourissa lempinimellä ”Captain Slow” (suomeksi ”Kapteeni Hidas”) verkkaisen ja turvallisen ajotyylinsä vuoksi.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

May on ollut Top Gearissa jo vanhan formaatin aikana, ja uuteen hän tuli vuonna 2003 Jason Dawen tilalle.

Ennen Top Gearia May juonsi muun muassa Driven TV -sarjaa. Hän on myös toimittanut muun muassa The Engineer ja Autocar -lehtiä. Jälkimmäisestä hän sai potkut, koska hän oli lisännyt salaisen viestin yhteen lehden numeroista.[1][2]

Kun Jeremy Clarkson sai potkut Top Gearista, May ja Hammond ilmoittivat etteivät aio jatkaa ohjelman juontamista ilman Clarksonia.[3]

Lisäksi hän on tehnyt sarjoja nimeltään James Mayn lelutarinat, Keksintöjen ja ilmiöiden 1900-luku, Olen käynyt kuussa, James May avaruuden laidalla, Ozin ja Jamesin uudet viiniseikkailut, Oz ja James: Malja Britannialle ja James May miesten hommissa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

May on seurustellut Sarah Fraterin kanssa vuodesta 2000 lähtien. He asuvat Hammersmithin kaupunginosassa Lontoossa[1], ja lisäksi heillä on Fusker-niminen kissa. Pariskunnalla ei ole lapsia. May opiskeli musiikkia Lancasterin yliopistossa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]