James May

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
James May vuonna 2007

James May (s. 16. tammikuuta 1963 Bristol[1]) on brittiläinen tv-juontaja.

Parhaiten May tunnetaan suositusta Top Gear -ohjelmasta, jota hän juonsi yhdessä Jeremy Clarksonin ja Richard Hammondin kanssa vuoteen 2015 asti.[1] Top Gearin jälkeen kolmikko aloitti juontamaan The Grand Tour -ohjelmassa, josta tuli niin ikään suosittu.

May on ollut Top Gearissa jo vanhan formaatin aikana, ja uuteen hän tuli vuonna 2003 Jason Dawen tilalle. Häntä kutsutaan lempinimellä ”Captain Slow” (suomeksi ”Kapteeni Hidas”) verkkaisen ja turvallisen ajotyylinsä vuoksi.

Ennen Top Gearia May juonsi muun muassa Driven TV -sarjaa. Hän on myös toimittanut muun muassa The Engineer ja Autocar -lehtiä. Jälkimmäisestä hän sai potkut, koska hän oli lisännyt salaisen viestin yhteen lehden numeroista.[1][2] Lisäksi hän on tehnyt sarjoja nimeltään James Mayn lelutarinat, Keksintöjen ja ilmiöiden 1900-luku, Olen käynyt kuussa, James May avaruuden laidalla, Ozin ja Jamesin uudet viiniseikkailut, Oz ja James: Malja Britannialle ja James May miesten hommissa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

May on seurustellut Sarah Fraterin kanssa vuodesta 2000 lähtien. He asuvat Hammersmithin kaupunginosassa Lontoossa[1], ja lisäksi heillä on Fusker-niminen kissa. Pariskunnalla ei ole lapsia. May on opiskellut musiikkia Lancasterin yliopistossa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]