Jaime St. James

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jaime St. James
Jaime St. James.jpg
Syntynyt 1960
Kotoisin Portland, Oregon, Yhdysvallat
Aktiivisena 1981-
Tyylilajit Hard rock
Ammatit laulaja, lauluntekijä
Soittimet laulu, huuliharppu
Yhtyeet Black 'n Blue
Warrant
Cold Gin
Levy-yhtiöt Majestic Rock Records

Jaime St. James (oik. James Pond, s. 1960, Portland, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen muusikko, joka muistetaan parhaiten Black 'n Bluen ja Warrantin laulajana.

Black 'n Blue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Black 'n Blueen James liittyi vuonna 1981. Black 'n Blue oli suosionsa huipulla 1984-1987, jolloin lopetti uransa. James on ollut mukana kaikilla viidellä studioalbumilla, jos 2008 lopussa tai 2009 alussa ilmestyva Hell Yeah! albumi lasketaan mukaan. Black 'n Blue hajosi monta kertaa, vuonna 1997 yhtye menetti oman kirkkaan tähtösensä, kitaristi Tommy Thayerin joka siirtyi Cold Gin nimiseen Kiss coveryhtyeeseen jonka kautta Thayer myös pääsi yhteistyöhön Kissin kanssa, ja vuonna 2002 lopulta yhtyeen kitaristiksi alkuperäiskitaristi Ace Frehleyn erottua yhtyeestä. Black 'n Bluen albumit 80-luvulla olivat menestyksiä mutta yksikään myöhempi albumi ei ole saavuttanut kultalevyn paikkaa.

Warrant[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Warrant oli eräänlainen sivuharrastus Jamesille Black 'n Bluen hajottua kolmannen kerran. Hän keskittyi enemmänkin uusien kappaleiden kirjoittamiseen Black 'n Bluelle, sillä hänellä oli suunnitelmissa upea reunion-rundi. Shawn Sonneschein (silloinen kitaristi) saisi poistua ja Tommy Thayer tulla tilalle. Thayer kuitenkin kieltäytyi, koska Kiss suunnitteli valtavaa Euroopan kiertuetta vuodeksi 2008. Thayer suostui silti, että esiintyy pari keikkaa jos reunion sitten joskus tapahtuu. Vuonna 2007 Warrantiin kyllästynyt James perusti Black 'n Bluen uudelleen ja Thayer esiintyi pari keikkaa, mutta samana vuonna Black 'n Blue hajosi ja James oli taas Warrantissa. Vuonna 2008 James kasasi Black 'n Bluen viidennen kerran ja erosi Warrantista.

Cold Gin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cold Gin on vähemmän suosiota saanut Kiss coveryhtye johon kitaristi Tommy Thayer liittyi vuonna 1997 erotessaan Black 'n Bluesta. James seurasi perässä, mutta Thayerin lähdettyä vuonna 2002 kitaristiksi Kissiin, Cold Gin hajosi ja James kasasi Black 'n Bluen uudelleen.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Black 'n Blue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Warrant[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]