Jaime St. James

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jaime St. James

Jaime St. James.jpg

Syntynyt 1960
Kotoisin Portland, Oregon, Yhdysvallat
Aktiivisena 1981-
Tyylilajit Hard rock
Ammatit laulaja, lauluntekijä
Soittimet laulu, huuliharppu
Yhtyeet Black 'n Blue
Warrant
Cold Gin
Levy-yhtiöt Majestic Rock Records
MusicBrainz

Jaime St. James (oik. James Pond, s. 1960, Portland, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen muusikko, joka muistetaan parhaiten Black 'n Bluen ja Warrantin laulajana.

Black 'n Blue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Black 'n Blueen James liittyi vuonna 1981. Black 'n Blue oli suosionsa huipulla 1984-1987, jolloin lopetti uransa. James on ollut mukana kaikilla viidellä studioalbumilla. Black 'n Blue hajosi monta kertaa ja vuonna 1997 yhtye menetti oman kirkkaan tähtnsä, kitaristi Tommy Thayerin, joka siirtyi Cold Gin nimiseen Kiss-coveryhtyeeseen, jonka kautta Thayer myös pääsi yhteistyöhön Kissin kanssa ja lopulta yhtyeen kitaristiksi alkuperäiskitaristi Ace Frehleyn erottua yhtyeestä. Black 'n Bluen albumit 80-luvulla olivat menestyksiä mutta yksikään myöhempi albumi ei ole yltänyt kultalevyyn oikeuttavaan myyntiin.

Warrant[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Warrant oli eräänlainen sivuharrastus Jamesille Black 'n Bluen hajottua kolmannen kerran. Hän keskittyi enemmänkin uusien kappaleiden kirjoittamiseen Black 'n Bluelle, sillä hänellä oli suunnitelmissa upea reunion-kiertue. Silloinen kitaristi Shawn Sonneschein saisi poistua ja Tommy Thayer tulla tilalle. Thayer kieltäytyi, koska Kiss suunnitteli valtavaa Euroopan kiertuetta vuodeksi 2008. Myöhemmin Thayer kuitenkin suostui esiintymään muutaman keikan ajan, jos reunion joskus tapahtuisi. Vuonna 2007 Warrantiin kyllästynyt James perusti Black 'n Bluen uudelleen ja Thayer esiintyi pari keikkaa, mutta samana vuonna Black 'n Blue hajosi ja James oli taas Warrantissa. Vuonna 2008 James kasasi Black 'n Bluen viidennen kerran ja erosi Warrantista.

Cold Gin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cold Gin on vähemmän suosiota saanut Kiss-coveryhtye johon kitaristi Tommy Thayer liittyi vuonna 1997 erotessaan Black 'n Bluesta. James seurasi perässä, mutta Thayerin lähdettyä vuonna 2002 kitaristiksi Kissiin, Cold Gin hajosi ja James kasasi Black 'n Bluen uudelleen.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Black 'n Blue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Warrant[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]