Jackie Wright

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

John "Jackie" Wright (1905 Belfast – tammikuussa 1989 Belfast) oli pohjoisirlantilainen koomikko joka kuului 15 vuoden ajan Benny Hillin televisioshown vakioesiintyjiin. Jackie Wright oli se pienikokoinen (pituus noin 150 cm) pohjoisirlannin murretta puhuva kaljupäinen vanha mies jota Benny Hill monissa kohtauksissa taputteli päähän. Hänet tunnettiin myös lempinimillä Little Jackie ja Uncle Jackie.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

12-lapsisen perheen vanhimpana lapsena syntynyt Jackie Wright työskenteli aluksi autonkorien kokoonpanijana muun muassa Yhdysvalloissa Cadillacin tehtailla. Suuren lamakauden alettua Wright palasi Belfastiin ja siirtyi sitten viihdyttäjäksi. Hän työskenteli ensin muusikkona ja sitten myöhemmin avustavana koomikkona.

Esiintyminen The Benny Hill Show-ohjelmassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wright aloitti televisioesiintymiset 1960-luvulla kun Benny Hill löysi hänet ja otti hänet vuonna 1968 mukaan tv-ohjelmaansa. Jackie oli mukana Benny Hillin ohjelmissa aina vuoteen 1983 saakka jolloin hän joutui vetäytymään syrjään heikentyneen terveytensä takia. Wright saavutti suosiota myös Yhdysvalloissa kun siellä alettiin 1970-luvun lopulla esittää Benny Hillin tv-ohjelmien nauhoituksia. Viimeiset vuotensa Jackie Wright vietti kotikaupungissaan Belfastissa jossa hän myös kuoli 83-vuotiaana tammikuussa 1989.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]