J. J. Watt

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta JJ Watt)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
J. J. Watt
Henkilötiedot
Syntynyt22. maaliskuuta 1989
Pewaukee, WI
Kansalaisuus  Yhdysvallat
Amerikkalaisen jalkapallon pelaaja
Pituus 196 cm
Paino 134 kg
Pelipaikka puolustuksen linjamies
Pelinumero 99
Pelaajaura
Seurat Houston Texans
Arizona Cardinals
NFL-varaus 11. varaus, 2011
Houston Texans
Pääsarjaura 2011–2023

Justin James "J. J." Watt (s. 22. maaliskuuta 1989, Pewaukee, Wisconsin) on yhdysvaltalainen entinen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, pelipaikaltaan puolustuksen linjamies. Watt edusti ammattilaisurallaan Houston Texansia ja Arizona Cardinalsissa. Hän oli urallaan yksi NFL-liigan parhaista puolustuksen linjamiehistä. Watt valittiin urallaan kolmesti liigan parhaaksi puolustajaksi.[1] J.J Wattin nuoremmat veljet T.J. Watt ja Derek Watt ovat myös amerikkalaisen jalkapallon pelaajia, jotka molemmat edustavat NFL-joukkue Pittsburgh Steelersiä.

NFL-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Houston Texans varasi Wisconsinin yliopistossa pelanneen Wattin vuoden 2011 NFL:n varaustilaisuudessa, ensimmäisellä kierroksella. Lopullisen läpimurtonsa liigan eliittiin Watt on tehnyt toisella kaudellaan, ja häntä pidetään vahvana ehdokkaana sekä parhaaksi puolustavaksi pelaajaksi että liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Watt pelasi vain 3 peliä kaudella 2016 loukattuaan selkänsä. Kun hän palasi seuraavalla kaudelle 2017 Texansin paitaan, hän loukkaantui taas kauden alussa murrettuaan vasemman jalkansa. Koska Watt on pelannut vain 8 peliä viimeisten kahden kauden aikana, hänen uransa tulevaisuus on epäselvää. [2]

Palkintojen lisäksi Watt voi saavuttaa Michael Strahanin ennätyksen yhden kauden säkityksissä, joskin myös Aldon Smith ja Von Miller ovat lähellä kyseisen ennätyksen rikkomista.[3]

Watt pelasi kymmenen kautta Texansissa. Hän pyysi kauden 2020 jälkeen seuraa vapauttamaan hänet sopimuksestaan, mihin Texans myöntyi. Watt teki pian kaksivuotisen sopimuksen Arizona Cardinalsin kanssa.[4]

Keväällä 2023 Watt ilmoitti lopettavansa ammattilaisuransa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Arizona Cardinals star defensive end JJ Watt to retire after this season edition.cnn.com. Viitattu 10.1.2023. (englanniksi)
  2. Mike Freeman: JJ Watt Broken Leg Raises Career Question: Will He Ever Be at His Best Again? Bleacher Report. Viitattu 25.10.2017. (englanniksi)
  3. Kyed, Doug: Aldon Smith’s Sack Record Deserves Attention, But J.J. Watt, Von Miller More Deserving of Defensive Player of Year nesn.com. 16.12.2012. New England Sports Network. Viitattu 22.12.2012. (englanniksi)
  4. JJ Watt Signed by Arizona Cardinals After Release from Houston Texans people.com. Viitattu 6.4.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]