J. T. Bergqvist

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta J.T. Bergqvist)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

J. T. Bergqvist, (oik. Jukka Tapani Bergqvist), (s. 17. toukokuuta 1957 Helsinki) on suomalainen talouselämän vaikuttaja ja entinen Nokia Oyj:n johtaja. Bergqvist toimi pitkään Nokia Networksin kakkosjohtajana ja Nokian johtoryhmän jäsenenä.

Bergqvist erosi Nokian palveluksesta tammikuussa 2005 lähes samanaikaisesti verkkoliiketoimintaa johtaneen Sari Baldaufin kanssa. Bergqvistin seuraajaksi nimitettiin Mika Vehviläinen verkkoliiketoiminnan teknologia- ja strategiajohtajaksi tammikuussa 2005.[1]lähde tarkemmin?tarvitaan parempi lähde Sitä ennen hän ehti toimia useissa eri johtotehtävissä Nokia-yhtiössä viimeisenä toimenaan Nokian tietoliikenneverkkoihin keskittyvän Networks-ryhmän globaalien liiketoimintayksikköjen vetovastuu. Hän oli myös Nokian johtokunnan jäsen vuodesta 2002 aina eroamiseensa saakka.

Bergqvist on Norvestia Oyj:n hallituksen jäsen vuodesta 2003 lukien ja sveitsiläisen ASCOM AG:n hallituksessa vuodesta 2005.

Helmikuussa 2006 Elektrobit Oyj nimitti J. T. Bergqvistin hallituksen puolipäivätoimiseksi puheenjohtajaksi.[2] EB:tä saneerattiin rajusti. Bergqvistin aikana Elektrobit keskitti liiketoimintaansa voimakkaasti langattomaan wimax-tekniikkaan ja autojen ohjelmistoratkaisuihin. Bergqvist joutui EB:n hallituksen enemmistön kanssa erimielisyyksiin yhtiössä tarvittavista toimista seurauksella, että J.T. Bergqvist erosi yllättäen yhtiön hallituksesta marraskuussa 2008. [3]

Lokakuussa 2011 Bergqvist aloitti työt suomalaisen AinoActiven hallituksen puheenjohtajana. AinoActive on suomalainen yritys joka tarjoaa yrityksille ja julkishallinnolle palveluita ja työkaluja, joiden avulla voidaan parantaa terveyttä työelämässä. [4]

Bergqvist väitteli tekniikan tohtoriksi vuonna 1987 Teknillisestä korkeakoulusta aiheella A type-oriented approach to knowledge-based systems. Hän on toiminut Teknillisellä korkeakoululla sovelletun matematiikan assistenttina ja tietojenkäsittelyopin lehtorina sekä Kauppakorkeakoululla tietojenkäsittelyn apulaisprofessorina. Berqvist toimii Ranskalais-Suomalaisen Kauppakamarin hallituksessa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Helsingin Sanomat 6.1.2005
  2. Elektrobit.com
  3. Helsingin Sanomat. Talous. 19.11.2008. J.T. Bergqvist jättää Elektrobitin erimielisyyksien takia.
  4. Itviikko, ihmiset-ja-ura 19.10.2011 Entinen Nokia-pomo syttyi terveysjohtamisesta


Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.