Järjestelmäviesti:Uploadtext

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tarvitsetko apua?
Lue ensin ohje. Jos olet silti epävarma, voit jättää viestin kahvihuoneeseen. Jos käyttöoikeus, lähde, tekijä tai tekijänoikeuksien haltija ei ole merkitty oikein, tiedosto voidaan poistaa välittömästi.

Wikimedia Commonsin logo.

Vapaa kuva? Tallenna se Commonsiin!
Kun tallennat tiedoston Wikimedia Commonsiin, kuvaa voidaan käyttää kaikissa Wikipedian kieliversioissa sekä Wikimedian muissa projekteissa.

Lisää vain Wikipedialle hyödyllisiä tiedostoja, joita voidaan käyttää artikkeleissa.
1. Anna tiedostolle tarkoituksenmukainen nimi
Tiedoston nimessä voi käyttää suomen kielen kirjaimia, numeroita, viivoja (-) ja alaviivoja (_). Älä unohda tiedostopäätettä (esim. ”.jpg”). Ole tarkkana kirjoittaessasi nimeä, sillä vain ylläpitäjät voivat muuttaa sen tallennuksen jälkeen.
2. Täytä tiedot alla olevaan kenttään (”=”-merkkien oikealle puolelle)
  • Kuvaus: Mitä tiedosto esittää?
  • Lähde: Mistä tiedosto on peräisin? (esim. Internet-osoite, kirjan nimi ja sivu tai ”Oma teos.”) Jos tiedosto on peräisin toisesta Wikipedian kieliversiosta, merkitse alkuperäinen lähde.
  • Päiväys: Koska teos on luotu? Luontiaika ei tarkoita kuvan tallentamisajankohtaa Wikipediaan.
  • Tekijä: Kuka on luonut teoksen? Tekijä on aina yksi tai useampi henkilö, ei siis esimerkiksi yritys.
  • Tekijänoikeuksien haltija: Jos tekijää ei ole mainittu teoksen yhteydessä, tulee mainita teoksen julkaisija tai kustantaja.
Tietoihin ei saa lisätä ylimääräisiä merkintöjä (esim. ”Ei tietoa”).
3. Valitse oikea käyttöoikeus valikosta
  • Sinun on aina lisensoitava itse tekemäsi teokset jollakin vapaalla lisenssillä. Jos teoksen tekijä on joku muu kuin sinä ja olet saanut häneltä luvan kuvan julkaisemiseen vapaalla lisenssillä, sinun täytyy lähettää lupa OTRS-järjestelmään. (Lisätietoja)
  • Voit tallentaa myös tiedostoja, jotka eivät jostain syystä saa tekijänoikeuden suojaa. Ennen kuin tallennat tiedoston jollakin näistä käyttöoikeuksista, varmista, että ymmärrät, mitä ehdot tarkoittavat, ja että ne varmasti toteutuvat kyseisen tiedoston kohdalla. (Lisätietoja)
  • Artikkeleissa voidaan käyttää myös tekijänoikeudella suojattuja teoksia tekijänoikeuslain sitaattioikeuden nojalla. Tällaiseen teoksen täytyy artikkelissa vedota tai viitata. Lisäksi sitaattiteosta saa käyttää vain, jos samaan tarkoitukseen on mahdotonta käyttää vapaata teosta. Tallennuksen jälkeen tiedoston kuvaussivulla olevaan käyttöoikeusmallineeseen pitää lisätä tiedoston käyttökohde eli artikkeli, jossa tiedostoa käytetään. Käyttökohde merkitään seuraavasti: {{Mallineen nimi|Käyttökohde}} (Lisätietoja)
HUOMIO: Tiedosto voidaan poistaa varoituksetta, jos sen tiedot ovat virheellisiä tai puutteellisia tai jos sen käyttötarkoitus on epäselvä.