Izun niemimaa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Izun niemimaa ympyröitynä kartalla.
Satelliittikuva alueesta

Izun niemimaa (jap. 伊豆半島, Izu-hantō) on niemimaa Japanissa. Niemimaa sijaitsee Honshūn saarella, Tokiosta länteen. Aikaisemmin se kuului niemimaan mukaan nimettyyn Izun provinssiin, mutta on nykyisin osa Shizuokan prefektuuria. Niemimaan eteläpuolella sijaitsevat Izusaaret ovat kuitenkin Tokion hallinnassa.

Nähtävyydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Izun niemimaa on Tokion alueen väestön suosima virkistäytymispaikka, joka on erityisesti tunnettu kuumista lähteistään muiden muassa Atamissa ja Mishimassa. Niemimaa rajoittuu Fujivuoreen ja on osa Fuji-Hakone-Izu kansallispuistoa.

Se on myös suosittu kohde laitesukellukselle. Suosituimmat sukelluskohteet ovat Izu Ocean Park (IOP, jap. 伊豆海洋公園, Izu Kaiyō Kōen), Yawatano (jap. (八幡野) ja Osezaki (jap. 大瀬崎, Ōsezaki). Etelämpänä, lähellä Itōta on trooppinen kasvihuone nimeltä Banana Crocodile Park (jap. バナナワニ園, Banana Wani-en).

Izu on yksi Japanin suurimpia wasabin tuottajia, joten paikallinen ruoka sisältää monia wasabilla maustettuja ruokalajeja. Kuuluisiin turistikohteisiin kuuluvat vanha Shuzenji temppeleineen, onseneineen, vesiputouksineen sekä ryokaneineen sekä Shimoda, kommodori Perryn mustien laivojen maahannousupaikka.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Izu Peninsula