Ivar Hörhammer

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ivar Gabriel Hörhammer (11. helmikuuta 1884 Örebro3. helmikuuta 1953 Helsinki) oli suomalainen taidekauppias ja kansanedustaja. Hörhammer tunnetaan parhaiten nimeään kantavasta taidegalleriasta. Taidekaupan Hörhammer aloitti 1916 osakkaana Stenmanin taidesalongissa. Oman taidekaupan ja gallerian hän aloitti 1917–1918.

Olutpanimonhoitaja Karl Ludwig Hörhammerin ja Josefine Charlotte von Wildenrath poika Ivar työskenteli konttoristina Helsingissä 1900–1907. Seuraavat kymmenen vuotta hän toimi muun muassa Folktribunen-lehden toimittajana, Arbetet-lehden päätoimittajana, SDP:n ja Suomen työläisliiton taloudenhoitajina. Hörhammer oli myös Suomen shakkiliiton puheenjohtaja. Hän kuului Ruotsalaisen työväenliiton hallitukseen.

Eduskunnassa Hörhammer kuului SDP:n ryhmään vuosina 1909–1911. Hänet valittiin kansanedustajaksi Uudenmaan läänin vaalipiiristä.

Galerie Hörhammer Oy:n toimitusjohtajana ja taidekauppiaana Hörhammer toimi kuolemaansa saakka. Galleria toimii edelleen Helsingissä Isolla Roobertinkadulla.

Hörhammer oli naimisissa neljä kertaa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.