It-viikko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
It-viikko
ItViikko logo.png
Lehtityyppi Talouslehti
Julkaisija Taloussanomat Oy
Perustettu 1999
Lakkautettu 2015
Päätoimittaja Tapio Sadeoja
Sitoutuneisuus sitoutumaton
Kotikunta Helsinki
Kotimaa Suomi
Kieli suomi
Aiheesta muualla
Kotisivu

It-viikko (aikaisemmin ITviikko) oli Helsingissä vuosina 1999–2015 julkaistu tieto- ja viestintätekniikan uutisviikkolehti.

Lehteä julkaisi ensin Sanoma Magazines Oy ja sittemmin Taloussanomat Oy, jotka molemmat kuuluivat Sanoma-konserniin.

Lehden uutisista merkittävä osa julkaistiin lehden omalla verkkosivustolla, joka oli yksi ensimmäisiä laajoja verkon uutissivustoja Suomessa. Keväästä 2004 alkaen uutisia julkaistiin myös Sanomiin kuuluvassa Digitoday-verkkolehdessä ja It-viikko julkaisi myös sen uutisia.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen It-viikko ilmestyi 18. marraskuuta 1999.[1] Sanoma-konserniin kuuluva Sanoma Magazines kustansi It-viikkoa viikoittaisena uutislehtenä huhtikuuhun 2004 saakka, jolloin lehti liitettiin Taloussanomiin[2]. Sen jälkeen It-viikko jaettiin Taloussanomien välissä torstaisin. It-viikon painosmäärä oli noin 70 000 kappaletta.[3] It-viikko jaettiin normaalijakelun lisäksi myös Tietotekniikan Liitto Ry:n jäsenille. It-viikko vaihtui Tietoviikon tilalle TTL ry:n jäsenetulehdeksi vuonna 2000. Paperilehden ilmestyminen lakkasi vuoden 2007 lopussa yhdessä Taloussanomien lehtiversion kanssa. Viimeinen paperilehti ilmestyi 13. joulukuuta 2007.[4]

Lopetus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

It-viikon toiminta loppui vuoden 2016 alkaessa, kun Taloussanomat ja Digitoday ilmoittivat It-viikon ja Digitodayn toimitusten yhdistymisestä.[5] Tämän yhdistymisen myötä jäljelle jäi Digitoday. Taloussanomien mukaan toimitusten yhdistäminen vahvistaa Digitoday-verkkolehden asemaa entisestään.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.