It-viikko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
It-viikko
ItViikko logo.png
Lehtityyppi Talouslehti
Julkaisija Taloussanomat Oy
Perustettu 1999
Lakkautettu 2015
Päätoimittaja Tapio Sadeoja
Sitoutuneisuus sitoutumaton
Kotikunta Helsinki
Kotimaa Suomi
Kieli suomi
Aiheesta muualla
Kotisivu

It-viikko (aikaisemmin ITviikko) oli Helsingissä vuosina 1999–2015 julkaistu tieto- ja viestintätekniikan uutisverkkolehti.

Lehteä julkaisi Taloussanomat Oy, joka kuului Sanoma-konsernin Sanoma Media Finland -liiketoimintaryhmään.

Verkkolehden uutisista merkittävä osa julkaistiin saman päivän aikana myös niin ikään Sanomiin kuuluvassa Digitoday-verkkolehdessä ja It-viikko julkaisi myös sen uutisia.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen It-viikko-paperinumero ilmestyi 18. marraskuuta 1999.[1] It-viikkoa jaettiin Taloussanomien välissä torstaisin. It-viikon painosmäärä oli noin 70 000 kappaletta.[2] It-viikko jaettiin normaalijakelun lisäksi myös Tietotekniikan Liitto Ry:n jäsenille. It-viikko vaihtui Tietoviikon tilalle TTL ry:n jäsenetulehdeksi vuonna 2000. Paperilehden ilmestyminen lakkasi vuoden 2007 lopussa yhdessä Taloussanomien lehtiversion kanssa. Viimeinen paperilehti ilmestyi 13. joulukuuta 2007.[3]

Lopetus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

It-viikon toiminta lopetettiin vuoden 2016 alkaessa, kun Taloussanomat ja Digitoday ilmoittivat It-viikon ja Digitodayn toimitusten yhdistymisestä.[4] Tämän yhdistymisen myötä jäljelle jäi Digitoday. Taloussanomien mukaan toimitusten yhdistäminen vahvistaa Digitoday-verkkolehden asemaa entisestään.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.