Islam Bairamukov

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Islam Ilijasuly Bairamukov (kaz. Ислам Ілиясұлы Байрамуков; s. 12. kesäkuuta 1971 Lugovoje, Jambılin alue) on kazakstanilainen entinen vapaapainija, Aasian mestari ja olympiahopeamitalisti.

Ensimmäisissä aikuisten arvokilpailuissaan, vuoden 1993 Aasian-mestaruuskilpailuissa Ulan-Batorissa Bairamukov saavutti 90-kiloisten sarjassa hopeaa hävittyään loppuottelussa Iranin Rasu Khadem Azghadille. Samana vuonna Toronton MM-kisoissa hän sijoittui viidenneksi. Vuonna 1994 Istanbulin MM-kisoissa tuli 11. sija, mutta samana vuonna Aasian kisoissa Hiroshimassa Bairamukov saavutti pronssia. 1995 Atlantan MM-kisoissa Bairamukov paini 100-kiloisten sarjassa ja sijoittui kolmanneksitoista. Samana vuonna hän voitti kultamitalin Keski-Aasian kisoissa Taškentissa.

1996 Bairamukov palasi 90-kiloisten sarjaan. Aasian-mestaruuskisoissa Kiinan Xiaoshaninssa hän saavutti jälleen hopeaa hävittyään jälleen finaalissa Rasu Khadem Azghadille. Samana vuonna Atlantan olympialaisissa hänen sijoitukskseen jäi 11. 1997 Aasian-mestaruuskisoissa Iranissa hän sijoittui 97-kiloisten sarjassa pronssille, samoin kuin toukokuussa Pusanissa käydyissä Itä-Aasian kisoissa. 1997 Krasnojarskin MM-kisoissa hän oli neljäs, ja voitti samana kultamitalin Bangkokissa järjestetyssä Asia Oceania Cupissa. 1998 Teheranin MM-kisoissa hän sijoittui kahdeksanneksi ja samana vuonna Aasian kisoissa Bangkokissa neljänneksi. 1999 hän voitti jälleen Aasian-mestaruushopeaa, tällä kertaa kärsittyään loppuottelutappion iranilaiselle Alireza Heydarille. Seuraavana vuonna Kiinan Guilinissa mitali kirkastui kullaksi kun Aasian-mestaruusloppuottelussa Bairakumov voitti uzbekistanilaisen Soslan Frajevin. Syksyllä Sydneyn olympialaisissa Bairamukov saavutti hopeaa hävittyään loppuottelussa Venäjän Sagid Murtazalijeville.

Toukokuussa 2001 Bairamukov voitti kultaa Itä-Aasian kisoissa Osakassa voitettuaan loppuottelussa isäntämaan Kiyotaka Kodairan. 2002 Aasian kisoissa Busanissa hän oli kuudes. Bairamukovin viimeisiksi kansainvälisiksi arvokilpailuiksi jäivät 2004 Ateenan kesäolympialaiset, joissa hän sijoittui kymmenenneksi.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]