International School of Helsinki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
International School of Helsinki
Helsingin kansainvälinen koulu vuonna 2013.
Helsingin kansainvälinen koulu vuonna 2013.
Sijainti Selkämerenkatu 11, 00180 Helsinki, Jätkäsaari
Perustettu 1963
Rehtori Kathleen Naglee
Luokat Primary Years Programme (4-11-vuotiaat), Middle Years Programme (11-16-vuotiaat), Diploma Programme (16-19-vuotiaat)
Oppilaita 370 - 420
Verkkosivut

International School of Helsinki on kansainvälinen yhtenäiskoulu, joka sijaitsee Helsingin Jätkäsaaressa ja se perustettiin vuonna 1963. [1]

ISH on International Baccalaureate World School, jossa tarjotaan IB-ohjelmia päiväkodista lukioon asti. Koululle annettiin oikeus tarjota IB-tutkintotodistusohjelmaa vuonna 1993. Koulun tarjoama opetus on englanninkielistä, ja koulu on jaettu Lower Schooliin ja Upper Schooliin. ISH oli ensimmäinen koulu Suomessa, joka sai täydet valtuudet tarjota kaikkia kolmea International Baccalaureate-ohjelmaa: Primary Years Program (PYP), The Middle Years Program (MYP) ja Diploma-ohjelma marraskuussa 2005.

Koulussa on noin 415 oppilasta, joista noin 28 % on Suomen kansalaisia.lähde? Muu koulun väestö koostuu eri kansallisuuksista. Koulu on jaettu kahteen osaan:

ISH Lower School

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • 1 ohjelma: Primary Years Programme (PYP), 4–11-vuotiaat

ISH Upper School

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • 2 ohjelmaa:
    • Middle Years Programme (MYP), 11–16-vuotiaat.
    • Diploma Programme (DP) 16–19-vuotiaat.

Kaikki kolme ohjelmaa jakavat saman kampuksen.

Koulua johtaa hallintoneuvosto, jonka ISH:n vanhempien yhdistys valitsee kahden vuoden toimikaudeksi.

ISH muutti Helsingin Ruoholahden alueelle vuonna 1996. Koulun tiloihin kuuluvat ATK-tilat, kuntosali, urheilukenttä, kirjasto ja mediakeskus sekä älytauluilla ja muilla medialaitteilla varustetut luokkahuoneet. Koulussa on myös yhdistetty kahvila ja auditorio.

Vapaa-ajan aktiviteetit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin kansainvälinen koulu tarjoaa monenlaista toimintaa. The After School Activities (ASA) -ohjelma on jaettu kolmeen vuodenaikaan: syksy, talvi ja kevät. Koulu on CEESA:n jäsen, jonka avulla vanhemmat oppilaat voivat osallistua tapahtumiin muiden Keski- ja Itä-Euroopan kansainvälisten koulujen opiskelijoiden rinnalla. Niihin kuuluvat erilaiset urheilutapahtumat, mukaan lukien jalkapallo-, koripallo- ja lentopalloturnaukset.

Lower Schoolin oppilailla on valittavana erilaisia kerhoja, joihin kuuluvat taiteet, sarjakuvat, tanssiminen, draama, pelit, musiikki ja erilaiset urheilulajit.

  1. N.a. "History of the School - International School of Helsinki." Ishelsinki.fi. 10 Feb. 2017. Web. 6 Feb. 2017. <https://www.ishelsinki.fi/about-ish/history-of-the-school (Arkistoitu – Internet Archive)>

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]