International Federation of Sport Climbing

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

International Federation of Sports Climbing eli IFSC on kansainvälinen kilpakiipeilyyn keskittynyt urheilujärjestö. Sen alle kuuluvat lead, boulder ja nopeuskiipeily eli speed. Järjestö perustettiin Frankfurtissa 27. tammikuuta 2007.

IFSC:n järjestämät kilpailut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

World cup[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IFSC World Cup on joukko vuosittain järjestettäviä kilpailuja. Urheilijat kisaavat kolmessa lajissa; lead, boulder ja speed. Kisojen määrä ja kisapaikat vaihtelevat vuosittain. UIAA järjesti ensimmäisen World Cupin vuonna 1989, mutta vuodesta 2007, on IFSC toiminut järjestävänä tahona.

World championship[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IFSC Climbing World Championship eli kiipeilyn MM-kisat järjestetään joka toinen vuosi. Kisoissa ratkaistaan sekä miesten, että naisten sarjojen voittajat leadissa, boulderissa ja speedissä sekä para-kiipeilyssä.

World Youth Championship[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IFSC World Youth Championship eli junnujen kiipeilyn MM-kisat järjestetään vuosittain. Kisoissa ratkaistaan sarjojensa mestarit sekä tytöissä, että pojissa leadissa, boulderissa ja speedissä. Juniorit jaetaan kolmeen eri ikäryhmään: Youth B, Youth A ja juniors.

European Championship[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IFSC European Championship eli kiipeilyn EM-kisat järjestetään joka toinen vuosi, mutta eri vuonna, kuin MM-kisat. Kisoissa ratkaistaan sekä miesten, että naisten sarjojen voittajat leadissa, boulderissa ja speedissä.

European Youth Cup[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IFSC European Youth Cup on vuosittain järjestettävä kilpailujen sarja junioreille. Urheilijat kisaavat kolmessa lajissa; lead, boulder ja speed. Juniorit jaetaan kolmeen ikäryhmään: Youth B, Youth A ja juniors.