Indonesian tennisliitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Indonesian tennisliitto on Indonesian kansallinen tenniksen hallintoelin. Se tunnetaan indonesian kielellä nimellä PELTI (Persatuan Lawn Tennis Indonesia).

PELTI perustettiin 26. joulukuuta 1935[1] ja sen tehtäviin kuuluvat lajin edistäminen, rahoituksen tarjoaminen pelaajien kehittämiseksi, juniori- ja ammattilaisturnausten järjestäminen sekä Indonesian Fed Cup- ja Davis Cup -joukkueiden hallinnointi.

Vuonna 2006 Indonesian Fed Cup -joukkue pelasi maailmanlohkon kakkosryhmässä, mutta kieltäytyi pelaamasta play-off-ottelua Israelissa ja ottelu Israelin Fed Cup -joukkuetta vastaan merkittiin näin tappioksi.[2][3][4] Indonesian hallituksen kerrottiin kieltäneen Indonesian tennisliittoa osallistumasta otteluun.[5] Kansainvälisen tennisliiton (ITF) presidentti Francesco Ricci Bitti sanoi, että liitto oli surullinen päätöksestä.[6] ITF sakotti Indonesian tennisliittoa 31 600 Yhdysvaltain dollarilla ja esti sen osallistumisen vuoden 2007 turnaukseen.[7] Sakko koostui 20 000 dollarista Israelin tennisliitolle, 6 600 dollarista ITF:n menojen korvaamiseksi Israelin Fed Cup -ottelun valmisteluihin ja 5 000 dollarista ottelusta vetäytymisestä. Sanktio pudotti Indonesian Aasian/Oseanian lohkon II-ryhmään vuodeksi 2008.[7]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]