Indiana Jones and the Fate of Atlantis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Indiana Jones and the Fate of Atlantis
Kehittäjä LucasArts
Julkaisija LucasArts
Jakelija Steam ja GOG.com
Ohjaaja Hal Barwood
Tuottaja Shelley Day
Suunnittelija Hal Barwood
Noah Falstein
Käsikirjoittaja Hal Barwood
Noah Falstein
Taiteilija William Eaken
Säveltäjä Michael Land
Clint Bajakian
Peter McConnell
Pelisarja Indiana Jones
Pelimoottori SCUMM
Julkaistu kesäkuu 1992
Lajityyppi seikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: E Virheellinen ESRB-arvo
PEGI: 12
Alusta DOS, Mac OS, Amiga, FM Towns, Microsoft Windows, Wii
Jakelumuoto Levyke, digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Indiana Jones and the Fate of Atlantis on LucasArtsin kehittämä ja julkaisema graafinen seikkailupeli. Peli on julkaistu vuonna 1992 ja se oli seitsemäs SCUMM-pelimoottoria hyödyntänyt peli.

Pelin päähenkilö on Indiana Jones, mutta sen juoni ei perustu elokuvaan toisin kuin LucasArtsin aiempien Indiana Jones -pelien. Indiana Jones and the Fate of Atlantis käytti samankaltaista Indy Quotient -pisteenlaskujärjestelmää kuin Indiana Jones and the Last Crusade: The Graphic Adventure. Juonen innovaationa oli sen jakaminen kolmeen haaraan.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Indiana Jones and the Fate of Atlantis alkaa, kun Indiana Jones saa tietää natsien etsivän Atlantiksen tarunomaista kaupunkia. Platonin dialogien mukaan Atlantis oli teknologisesti aikaansa huimasti edellä ja vajosi mereen. Natsit haluavat tuon kadonneen teknologisen tietämyksen haltuunsa hinnalla millä hyvänsä. Indiana Jones lyöttäytyy yhteen vanhan tuttavansa Sophia Hapgoodin kanssa, joka esitelmöi työkseen Atlantiksen ihmeistä.

Pelin tapahtumissa seikkaillaan lähinnä Välimeren ympäristössä. Pelin viimeinen, merenalaiseen Atlantikseen sijoittuva osa on kaikilla vaihtoehdoilla samanlainen.

Avaimena Atlantiksen löytämiseen on Platonin kadonnut dialogi Hermokrates,[1] jossa hän olisi käsitellyt Atlantista tarkemmin kuin säilyneissä dialogeissaan. Todellisuudessa dialogia tuskin on koskaan kirjoitettukaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on "IQ-pisteet" joka antaa pelaajalle bonuspisteitä mikäli ratkaisu pulmaan on erityisen kekseliäs.[2] Jotkin pulmien ratkaisut käyttävät satunnaisuutta, jonka tavoitteena on lisätä pelin uudelleen pelattavuutta.[2] Peli on jaettu kolmeen eri polkuun: "Fists", "Wits" ja "Team".[2] "Team"-polulla pelaaja käyttää suuren osan pelistä Sophian kanssa ja ratkoo pulmia yhdessä tämän kanssa, vaihtaen kommentteja ja toisinaan pelaa myös ohjaa Sophiaa.[2] "Team"-polulla eräät pulmat vaativat kahden hahmon käyttöä.[2] "Wits"-polulla pelaaja on yksin Indiana Jonesina ja pulmat ovat haastavampia.[2] "Fists"-polku painottuu enemmän toimintaan ja sisältää tappeluun keskittyviä minipelejä useammin.[2] Tappeluita voi myös välttää ratkaisemalla pulmia, jolla ansaitsee lisää IQ-pisteitä.[2] Pelissä on myös muita minipelejä.[2]

Pelissä on monista LucasArtsin seikkailupeleistä poiketen mahdollista kuolla. Kuollessa tulee esiin kuolinruutu, joka kertoo saavutetut pisteet.

Teknisiä tietoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli julkaistiin alun perin 3½ tuuman levykkeillä, mutta vuonna 1993 julkaistiin kokonaan puhuttu versio CD:llä. Lisäksi pelistä tehtiin erillinen toimintapeli nimellä Indiana Jones and The Fate of Atlantis: The Action Game.

Muu media[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin juonen pohjalta tehtiin myös sarjakuva, jonka Dark Horse Comics julkaisi vuonna 1991.

Jatko-osat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelille suunniteltiin jatko-osaa nimeltä Indiana Jones and the Iron Phoenix, mutta se päätettiin perua. Monet fanit ovat pitäneet pelistä niin paljon, että ovat päättäneet tehdä sille omia jatko-osia. Kenties tunnetuin näistä on vuodesta 1998 työn alla ollut Indiana Jones and the Fate of Atlantis 2. Toinen tunnettu peli on Indiana Jones and the Fountain of Youth, jossa Indiana Jones etsii nuoruuden lähdettä.

Kuvakaappaus pelistä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]