Imatrankosken kirkko

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Imatrankosken kirkko
Imatrankosken kirkko
Imatrankosken kirkko
Sijainti Imatra
Seurakunta Imatran seurakunta
Rakentamisvuosi 1954
Suunnittelija Aleksis Lindqvist
Materiaali tiili
Haus LennartHell.svg
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Imatrankosken kirkko on Imatran evankelisluterilaisen seurakunnan kirkko, joka sijaitsee Imatrankosken kaupunginosassa, Vuoksen varrella. Kirkko on valmistunut vuonna 1954 ja vihitty käyttöön samana vuonna 31. lokakuuta. Kirkkorakennus on arkkitehti Aleksis Lindqvistin suunnittelema. Kirkon alttarin, saarnatuolin ja penkit on suunnitellut Yrjö Vaskinen, joka on suunnitellut myös toisen imatralaisen kirkon, Tainionkosken kirkon.[1]

Imatran seurakunta on perustettu osin Jääsken seurakunnan alueista, ja Imatrankosken kirkossa on Jääsken kirkon ehtoollisvälineet sekä alttaritaulu Tulkaa minun tyköni, joka on Arvid Liljelundin öljymaalaus vuodelta 1888[1]. Kirkon kellotornissa, joka sijaitsee hiukan erillään itse kirkkorakennuksesta, soi Jääsken kirkon vanha kello. Entiset jääskeläiset kokivat muutenkin Imatrankosken kirkon menetetyn kirkkonsa perinteenjatkajaksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Imatran seurakunta, viitattu 15.7.2010

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirkkoihin tai muihin uskonnollisiin rakennuksiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.