Iman Shumpert

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Iman Shumpert

Shumpert vuonna 2015.
Shumpert vuonna 2015.

Henkilökohtaiset tiedot
Nimi Iman Asente Shumpert
Kansalaisuus Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Syntynyt 26. kesäkuuta 1990 (ikä 27)
Oak Park, Illinois, Yhdysvallat
Pituus 196 cm
Paino 100 kg
Pelipaikka Heittävä takamies /
Pieni laitahyökkääjä
Pelaajatiedot
Nyk. joukkue Cleveland Cavaliers
Sarja NBA
NBA-varaus 17. varaus 2011
(New York Knicks)
Pelaajaura
Seurajoukkueet
2011–2015
2015–
New York Knicks
Cleveland Cavaliers

Iman Asente Shumpert (s. 26. kesäkuuta 1990 Oak Park, Illinois) on yhdysvaltalainen koripalloilija, joka edustaa NBA-seura Cleveland Cavaliersia.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen ammattilaisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shumpert arvioitiin high school -vuosinaan ikäluokkansa parhaiden lahjakkuuksien joukkoon ja hän edusti NCAA-koripallon I-divisioonassa Georgia Tech -yliopistoa kolme kautta vuosina 2008–2011. Viimeisellä NCAA-kaudellaan Shumpert oli Atlantic Coast Conferencen pallonriistotilaston ykkönen sekä joukkueensa paras piste-, levypallo- ja syöttötilastoissa. Shumpert vakuutti kykyjenetsijät ja osallistui kesällä 2011 NBA-varaustilaisuuteen, jossa New York Knicks varasi hänet ensimmäisellä kierroksen 17. varausvuorolla.

NBA[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Debyyttikaudellaan 2011–2012 Shumpert pelasi runkosarjassa 59 ottelua 66 mahdollisesta ja oli 35 ottelussa aloitusviisikossa. Shumpert valittiin NBA:n tähdistöottelun yhteydessä järjestettyyn donkkauskisaan, mutta hän joutui jättämään sen väliin polvivamman takia. Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ensimmäisessä ottelussa Shumpert teloi jälleen polvensa ja oli lähes kahdeksan kuukautta sivussa. Kauden päätteeksi Shumpert äänestettiin viidenneksi parhaaksi tulokkaaksi ja valittiin NBA:n tulokkaiden tähdistöjoukkueeseen. Shumpert oli myös ainoa tulokaspelaaja, joka sai ääniä NBA:n vuoden puolustuspelaajaa valittaessa.

Kauden 2012–2013 Shumpert pääsi aloittamaan tammikuun puolivälissä polvivammastaan toivuttuaan ja vakiinnutti paikkansa New York Knicksin aloitusviisikossa.

Vuonna 2016 Shumpert voitti Cleveland Cavaliersissa NBA:n mestaruuden.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]