Iman

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo henkilöstä. Islamin käsitteestä kerrotaan artikkelissa Islamin uskonkappaleet.
Iman (2009)

Iman Abdulmajid (somaliksi Iimaan Cabdimajiid) eli Iman (s. 25. heinäkuuta 1955 Mogadishu) on somalialais-yhdysvaltalainen malli ja näyttelijä.

Iman opiskeli Egyptissä ja myöhemmin Nairobin yliopistossa Keniassa ja hän puhuu sujuvasti viittä eri kieltä: somaliaa, arabiaa, italiaa, ranskaa ja englantia [1].

Iman on Yhdysvaltain ja Somalian kansalainen. Ensimmäisen kerran Iman meni naimisiin Somaliassa 18-vuotiaana, mutta liitto päättyi eroon noin vuotta myöhemmin. Yhdysvaltoihin asetuttuaan hän meni naimisiin koripalloilija Spencer Haywoodin kanssa vuonna 1977. Tytär Zulekha Haywood syntyi vuonna 1978, mutta pari otti avioeron 1987. Vuodesta 1992 lähtien hän oli naimisissa David Bowien kanssa, jonka kanssa hänellä on vuonna 2000 syntynyt tytär Alexandria Zahra Jones. Iman ja hänen perheensä asuvat Manhattanilla sekä Lontoossa.[2]

Iman on Iman Cosmeticsin toimitusjohtaja. Hän on näyttelijänurallaan esittänyt muun muassa Martia-nimistä muodonmuuttajaa vuoden 1991 elokuvassa Star Trek VI – Tuntematon maa. Iman on myös esittänyt Michael Jacksonin musiikkivideolla "Remember the Time" Egyptin kuningatar Nefertitiä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.oup.com/pdf/elt/hw_elem_sb.pdf (Arkistoitu – Internet Archive)
  2. Iman. Fashion Model Directory. Retrieved on 2012-05-09.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]