Im Na-yeon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nayeon
임나연
Nayeon vuonna 2018.
Nayeon vuonna 2018.
Henkilötiedot
Koko nimi Im Na-yeon
Syntynyt22. syyskuuta 1995 (ikä 26)
Seoul, Korean tasavalta
Ammatti laulaja, lauluntekijä
Muusikko
Taiteilijanimi Nayeon
Laulukielet korea, japani, englanti
Aktiivisena 2015-
Tyylilajit k-pop
Yhtyeet Twice
Levy-yhtiöt JYP Entertainment
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus

Im Na-yeon (kor. 임나연, s. 22. syyskuuta 1995, Seoul, Korean tasavalta), lyhyesti nimellä Nayeon on eteläkorealainen laulaja ja lauluntekijä. Hän kuuluu tyttöbändiin Twice ja on sen vanhin jäsen.[1][2][3]

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nayeon olisi päässyt jo lapsena harjoittelemaan JYP Entertainmentille, mutta hänen äitinsä esti häntä.[4] Vuonna 2010 Nayeon osallistui salaa JYP Entertainmentin avoimeen koe-esiintymiseen, jolloin hänet valittiin.[4] Hänen debyyttiään suunniteltiin JYP:n yhtyeessä 6mix, mutta yhtye hajosi ennen debyyttiä.[4] Vuonna 2015 hän osallistui tosi-tv ohjelmaan Sixteen, josta hänet valittiin Twice-yhtyeen jäseneksi.[4][3] Twice teki debyyttinsä lokakuussa 2015.[3] He debytoivat minialbumillaan The Story Begins ja musiikkivideollaan Like Ooh-Ahh[5].

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Twicen diskografia
Lauluntekijänä
Vuosi Kappale Albumi Yhteistyössä
2017 "24/7" Twicetagram Jihyo
2019 "Rainbow" Feel Special
2019 "21:29" Feel Special Kaikki Twicen jäsenet
2020 "Make me go" More & More
2020 "Depend on you" Eyes Wide Open
2021 "Baby Blue Love"[6] Taste of Love

Videokuvaukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiintymiset muiden yhtyeiden musiikkivideoilla:[7]

Vuosi Nimi Artisti
2014 Girls Girls Girls Got7

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Dream High 2 (2012)
  • Sixteen (2015)
  • Saturday Night Live (2016)[8]
  • Idol Star Athletics Championships (2018)[9]
  • Dogs Are Incredible (2020)[10]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. JYP 신인 걸그룹 프로젝트 '식스틴', 첫 멤버 나연 공개..비주얼+실력
  2. http://www.sportsq.co.kr/news/articleView.html?idxno=93037
  3. a b c Kat Moon: Everything to Know About K-Pop Group Twice time.com. 20.9.2019. Viitattu 27.4.2021. (englanniksi)
  4. a b c d TWICE Members Profile (Updated!) Kpop Profiles. 23.5.2016. Viitattu 17.3.2021. (englanniksi)
  5. Twice Turns on the Charm in “Like Ooh-Ahh” Seoulbeats. 22.10.2015. Viitattu 29.11.2020. (englanniksi)
  6. 앨범 정보 melon.com. Viitattu 8.8.2021. (koreaksi)
  7. Twice, Black Pink pre-debut appearance on music video kpopherald.koreaherald.com. 3.3.2017. Viitattu 12.5.2021. (englanniksi)
  8. Guest appearance of Twice in 'Saturday Night Live' gives show the highest rating of this season [VIDEO] kpopstarz.com. 25.11.2016. Viitattu 7.5.2021. (englanniksi)
  9. '추석특집 2018 아육대' 트와이스 나연, 감스트, 붐까지! 떠오르는 대세 MC 3인 출격!
  10. TWICE Momo, Nayeon and Tzuyu to guest on KBS 'Dogs Are Incredible' starbiz.net. 7.6.2020. Viitattu 27.4.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.