Ikuiset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ikuiset (engl. Eternals) ovat Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä kuvitteellinen supervoimaisten ihmisten rotu. He esiintyivät ensimmäisen kerran omassa lehdessään vuonna 1976. Ikuiset ovat piirtäjä/käsikirjoittaja Jack Kirbyn keksintöä. He ovat jumalvoimaisten celestiaalien koe, jossa alkuihmisten geeneistä luotiin kaksi eri kehityssuuntaa, rauhanomaiset ikuiset ja hirviömäiset deviaanit.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Celestiaalien saapuessa noin viisi miljoonaa vuotta sitten maapallolle, he aloittivat kokeensa alkuihmisellä luoden ikuiset ja deviaanit. Ikuiset olivat pitkäikäisiä (mutta eivät kuolemattomia) ihmisen näköisiä olentoja ja heillä oli käytössä kehittynyttä teknologiaa, kun taas deviaanit olivat hirviömäisiä ja geneettisesti epävakaita. Ikuiset lisääntyivät hitaasti ja ihmisten kanssa pariutumisesta syntyneet lapset olivat tavallisia ihmisiä. Ainoa poikkeus vaikuttaa olevan Thenan poika Joey Athena.[1] Tästä huolimatta ikuiset ovat aina puolustaneet ihmisiä, erityisesti deviaaneilta.

Ikuisten välille syttyi sisällissota, kun osa heistä halusi matkustaa avaruuteen ja orjuuttaa kaikki muut rodut. Sodanhaluisia ikuisia johti Uranos ja rauhanomaisia taas hänen veljensä Kronos (Thanoksen isoisä). Uranoksen johtamat joukot karkotettiin Maasta ja he perustivat siirtokunnan Uranus-planeetalle. Osa heistä yritti palata Maahan julistaakseen uuden sodan, mutta he joutuivat kriiden hyökkäyksen kohteeksi ja tekivät pakkolaskun Titaniin, Saturnuksen kuuhun, jonne he rakensivat oman siirtokunnan. Samat kriit vangitsivat yhden ikuisen, Arlokin, ja tutkittuaan tätä, selvittivät tiensä Maahan ja yrittivät tehdä ihmisillä omia kokeitaan, joiden seurauksena syntyi epäinhimillisten rotu.

Eräänä päivänä Kronoksen tekemät kokeet tuhosivat Maan ikuisten kaupungin, Titanoksen, aktivoiden ikuisten piilevät geenit sekä tuhoten Kronoksen kehon. Ikuiset huomasivat kykenevänsä kanavoimaan suuria määriä kosmista energiaa ja heistä tulivat heistä jumalallisia olentoja. Kronoksen menetettyä kiinteä olomuotonsa, ikuiset valitsivat uudeksi johtajakseen Kronoksen pojan Zurasin. Välttääkseen uuden sisällissodan, Zurasin veli ja vastaehdokas A’lars jätti Maan ja muutti Titaniin.

Titanissa oli kuitenkin syttynyt sota, josta oli selvinnyt hengissä ainoastaan nainen nimeltä Sui-San. He rakastuivat ja uudelleenkansoittivat Titanin, mutta nämä uudet Titanin ikuiset (joita alettiin kutsua titaaneiksi) eivät olleet yhtä voimakkaita kuin Maan ikuiset, koska Sui-Sanin geenit eivät olleet aktivoituneet. Mutta heistä tuli pitkäikäisempiä ja voimakkaampia kuin Titanin alkuperäiset ikuiset.

Maan ikuiset rakensivat Zurasin aikana uusia kaupunkeja ja näistä ensimmäinen, Olympia, sijaitsi Kreikassa lähellä porttia, joka veisi olympiaanien maailmaan. Kaksi muuta ikuisten kaupunkia, Polaria ja Oceana, rakennettiin Siperiaan ja Tyynelle valtamerelle.

Tunnettuja ikuisia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maan ikuiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ikaris: Kotoisin Polariksesta. Virakon ja Tulaynin poika sekä Ikaruksen isä. Syntymänimeltään Daedalus, mutta vaihtoi nimensä poikansa kuoleman jälkeen. Hänestä tuli Prime Ikuinen, kun hän voitti kaksintaistelussa Thenan. Johti ikuisten muodostamaa supersankariryhmää näiden paljastettua itsensä maailmalle.
 • Ajak: Kotoisin Polariksesta. Rakarin ja Amaan poika sekä Arexin veli.
 • Sersi: Helioksen ja Persen tytär. Molekyylien ja atomien manipulointi kykenevä ikuinen. Hän halusi elää ihmisten kanssa. Hän oli jonkin aikaa myös Kostajien jäsen sekä romanttisessa suhteessa Dane Whitmanin / Musta Ritarin kanssa.
 • Makkari: Veronan ja Maran poika. Yli-inhimillisen nopea ikuinen. Hän on hyvin kärsimätön eivätkä muut ikuiset ota häntä vakavasti.
 • Thena: Zurasin ja Kybelen tytär. Syntymänimeltään Azura, kunnes Zuras muutti kreikkalaisen mytologian inspiroittamana hänen nimensä. Ajautui romanttiseen suhteeseen deviaanien sotalordi Kron kanssa.
 • Zuras: Kronoksen poika, A’larsin veli, Thenan isä ja Kybelen aviomies. Kosmista energiaa monissa eri muodoissa kykenemään käyttävä ikuinen. Häntä luultiin usein virheellisesti Zeukseksi. Kuoli taistellessaan ikuisten muodostamalla joukkomielellä celestiaaleja vastaan.
 • Sprite: Nuoren pojan hahmossa esiintyvä ikuinen, joka kykenee manipuloimaan materiaa.
 • Druig: Valkinin poika ja Ikariksen serkku. Oleskeli Neuvostoliitossa KGB:n kiduttajana, jolloin hänestä tuli ilkeä ja sadistinen.
 • Kingo Sunen: Japanissa elänyt miekkailuun erikoistunut ikuinen. Työskenteli muinoin samuraina ja nykypäivänä hän on elokuvanäyttelijä ja -tuottaja.
 • Unohdettu: Tavallista yli-inhimillisemmät voimat kehittänyt ikuinen, joka on vuosisatoja tunnettu useilla eri nimillä: Simson, Beowulf, Gilgamesh, Herakles ja Atlas. Hänen todellista nimeään ei tunneta. Hän on ollut myös Kostajien jäsen.
 • Phastos: Ikuisten mekaanikko, jota on usein luultu Hefiastokseksi. Kingon miekat ja Ikaruksen siivet olivat myös hänen keksintöjään. Hän elää nykyään Ruhrin alueella, Saksassa.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Eternals Vol. 4 #9
 2. Gonzalez, Umberto & Welk, Brian: Disney Pushes 'Black Widow' Back to 2021 TheWrap. 23.9.2020. Arkistoitu . Viitattu 23.9.2020. (englanniksi)
 3. All of the Marvel Studios News Coming Out of Hall H at San Diego Comic-Con Marvel.com. 21.7.2019. Viitattu 25.8.2019. (englanniksi)
 4. Couch, Aaron: Marvel Confirms Kit Harington for 'Eternals,' Sets 'Black Panther II' Date The Hollywood Reporter. 24.8.2019. Arkistoitu . Viitattu 25.8.2019. (englanniksi)

Aiheeseen liittyvät artikkelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.