Iktyonomi (AMK)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Iktyonomi (AMK) (ant. kreik. iktys kala) on luonnonvara-alan ammattikorkeakoulututkinnon tutkintonimike. Tutkinnon laajuus on 210 opintopistettä. Tutkinto suoritetaan kala- ja ympäristötalouden koulutusohjelmassa, ja opinnot kestävät 3,5 vuotta.

Iktyonomi on kalatalous- ja ympäristöalan asiantuntija, joka voi työskennellä muun muassa vesiensuojeluyhdistyksissä, kalanviljely- ja kalanjalostuslaitoksilla, kalatalouden neuvontajärjestöissä, kalastusalueissa, ELY-keskuksissa sekä tutkimuslaitoksissa, kuten Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksessa. Koulutus antaa myös valmiudet toimia itsenäisenä yrittäjänä.

Opiskelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iktyonomikoulutus on järjestetty Turun ammattikorkeakoulun Sepänkadun toimipisteessä. Iktyonomiksi opiskelevan opinnot voivat rakentua esimerkiksi kalabiologiasta, vesiekologiasta, limnologiasta, kemiasta, matematiikasta, solubiologiasta, ATK:sta, kalanjalostuksesta, vesiviljelystä, vesistöjen kunnostamisesta, kalavedenhoidosta, kalastus- ja ympäristölainsäädännöstä sekä mahdollisista projektiopinnoista. Opiskeluun sisältyy myös työharjoittelu ja opinnäytetyö.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.