Iittalan lasikeskus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Iittalan lasikeskus tai kiinteistönsä nimellä Iittalan Lasimäki on Hämeenlinnan Kalvolan pitäjäkeskus Iittalassa toimiva matkailukohde, jonka keskeisimpiä toimintoja ovat Iittalan lasitehdas tehtaanmyymälöineen, Designmuseo Iittala ja Naivistikeskus.[1][2][3][4]

Iittalan lasitehdas (Tehtaantie 3 C, Iittala) toimii nykyään osana pörssinoteerattua Fiskars-konsernia. Yleisö pääsee seuraamaan lasinpuhallusta katseluparvelta tehtaan ollessa toiminnassa arkisin kello 9-20. Varsinaiset tehdasopastukset ovat maksullisia ja tulee tilata etukäteen. Iittala Outlet on avoinna päivittäin kello 10-18, kesällä kello 20 saakka. Joinain juhlapäivinä myymälä palvelee suppeammin ja on kiinni joulupäivänä.

Designmuseo Iittala (Könnölänmäentie 2 c, Iittala) on avoinna kesä-elokuussa tiistaista sunnuntaihin klo 11-17, syyskuu-toukokuussa lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11-17. Opastukset ovat mahdollisia etukäteisvarauksella kaikkina viikonpäivinä.

Naivistikeskus (Vanha puukoulu, Hollaajantie 2, Iittala) on kesä-elokuussa noin kahden kuukauden ajan päivittäin kello 10-19 avoinna oleva näyttelytila, jossa on esillä Suomen suurin naivistisen taiteen näyttely.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hämeenlinnan karttapalvelu (Tarvittaessa lasikeskus löytyy esimerkiksi katuosoitteen haulla Könnölänmäentie 2) Hämeenlinnan kaupunki, hameenlinna.fi. Viitattu 15.7.2018.
  2. Iittalan lasitehdas Kiinteistöyhtiö Iittalan Lasimäki Oy, iittalalasimaki.fi. Viitattu 15.7.2018.
  3. Designmuseo Iittala Kiinteistöyhtiö Iittalan Lasimäki Oy, iittalalasimaki.fi. Viitattu 15.7.2018.
  4. a b [Naivistit Iittalassa http://www.iittalalasimaki.fi/lasimaen-toimijat/naivistit-iittalassa] Kiinteistöyhtiö Iittalan Lasimäki Oy, iittalalasimaki.fi. Viitattu 15.7.2018.