Ignition (The Offspring)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee The Offspring-yhtyeen albumia. Ignition on myös tietokone- ja videopeli.
Ignition
The Offspring
Studioalbumin Ignition kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Nauhoitettu  Kesäkuu 1992, Hollywood
 Julkaistu 16. lokakuuta 1992
 Tuottaja(t) Thom Wilson
 Tyylilaji punk rock, hardcore punk
 Kesto 37.42
 Levy-yhtiö Epitaph Records
The Offspringin muut julkaisut
The Offspring
1990
'Ignition'
1992
Smash
1994
Singlet albumilta Ignition
  1. ”Kick Him When He's Down”
    Julkaistu: 1995

Ignition on amerikkalaisen punk rock -yhtye The Offspringin toinen studioalbumi. Sen tuottajana toimi toista kertaa Thom Wilson, ja albumi julkaistiin 16. lokakuuta 1992 Epitaph Recordsilla, ollen näin yhtyeen ensimmäinen kyseisen levy-yhtiön julkaisema albumi.

Vaihtoehtorockin ja grungen aikakaudella julkaistu albumi toi yhtyeelle jonkin verran menestystä eteläisessä Kaliforniassa, ja The Offspringille alkoi näin kertyä kuuntelijoita. Tämä menestys johti myöhemmin läpimurtoon Smash-albumin julkaisun jälkeen. "Kick Him When He's Down" julkaistiin singlenä mainostamistarkoituksessa vuonna 1995, kun yhtye oli noussut suurempaan suosioon, ja se on yksi harvoista singleistä, jotka eivät esiinny kokoelma-albumilla Greatest Hits.

Tausta ja nauhoitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1991 The Offspring lyöttäytyi yhteen tuottaja Thom Wilsonin kanssa nauhoittamaan Baghdad-EP:tä. Tämä EP oli välttämätön, jotta yhtye sai allekirjoitettua levytyssopimuksen Epitaph Recordsin kanssa. Wilson oli nimittäin yrittänyt saada The Offspringin vaihtamaan levy-yhtiötä Bad Religionin kitaristin Brett Gurewitzin pyörittämään Epitaphiin. Yhtyeen edellinen albumi The Offspring ei ollut täysin vakuuttanut Gurewitziä, mutta EP sai hänet antamaan yhtyeelle mahdollisuuden. Baghdadin menestymisen ansiosta The Offspring onnistui tekemään toisen kokopitkän studioalbuminsa. Bändi kävi kahdessa äänitysstudiossa kesäkuussa 1992 nauhoittamassa Ignitionia noudattaen samaa tuotantoaikataulua kuin The Offspringin ja Baghdadin kanssa, jotka olivat kumpikin nauhoitettu yhden kuukauden aikana.

Osa aineistosta ("Take It Like a Man", joka oli alun perin nauhoitettu vuonna 1991 Flipside-lehden kokoelmaa varten, "The Big One" ja "Get It Right", jotka esiintyivät Baghdadilla) ovat päivitettyjä versioita The Offspring/Baghdad-aikakaudella nauhoitetuista kappaleista. Albumille oli tarkoitus julkaista kappale "Mission from God", mutta se jätettiin lopulta pois. Myöhemmin se kuitenkin julkaistiin kokoelmalevyllä Punk-O-Rama Vol. 10 vuonna 2005.

Julkaisu ja vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Epitaph Records julkaisi Ignitionin 16. lokakuuta 1992. The Offspring saavutti pientä suosiota Kalifornian eteläosissa, pääosin San Diegossa, Orangen piirikunnassa ja Los Angelesissa (missä albumi myös nauhoitettiin). Vaikka albumilta ei julkaistu yhtään musiikkivideota, "Kick Him When He's Down" julkaistiin singlenä vain radiosoittoon vuonna 1995. Albumin myynti yllätti yhtyeen jäsenet, sillä albumi myi yli miljoona kappaletta maailmanlaajuisesti julkaisunsa aikoihin. Ignition saavutti kultaa 22. tammikuuta 1996, noin kaksi vuotta Smashin julkaisun jälkeen.

Albumi on saanut yleisesti ottaen positiivisia arvioita aina ensimmäisen version julkaisuvuosista lähtien. Jotkut arvostelijat ovat jopa korottaneet Ignitionin yhdeksi The Offspringin parhaista albumeista. Lokakuussa 2011 albumi oli sijalla kaksi (Alice in Chainsin Dirtin ja Bad Religionin Generatorin välissä) Guitar World -lehden top-10 vuoden 1992 kitara-albumit -listalla. Albumi on saavuttanut suuren suosion varsinkin fanien keskuudessa, etenkin kappale "Dirty Magic" on arvostettu kappale. 17. kesäkuuta 2008 Epitaph julkaisi Ignitionin uudelleen (yhdessä Smashin kanssa) remasteroidussa muodossa. Tämä uusintajulkaisu julkaistiin samana päivänä kuin The Offspringin uusin studioalbumi Rise and Fall, Rage and Grace.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NroNimiKesto
1.Session (Dexter Holland, Kristine Luna, Jill Eckhaus) 2:32
2.We Are One4:00
3.Kick Him When He's Down (Holland) 3:16
4.Take It Like a Man2:55
5.Get It Right (Holland) 3:06
6.Dirty Magic (Holland) 3:48
7.Hypodermic3:21
8.Burn It Up2:42
9.No Hero3:22
10.L.A.P.D.2:45
11.Nothing from Something (Holland, Marvin Fergusen) 3:00
12.Forever and a Day2:37
37:23

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Offspring[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Nauhoittanut ja miksannut Thom Wilson Westbeach Recordersissa, Hollywoodissa.
  • Nauhoittanut ja miksannut Ken Paulakovich Track Recordissa, Pohjois-Hollywoodissa.
  • Tuottaja: Thom Wilson
  • Apulaissuunnittelijat: Donnell Cameron ja Joe Peccerillo
  • Masteroija: Eddie Schreyer