Iceman (yhtye)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Iceman oli kolmen miehen J-pop-yhtye, jonka jäsenet olivat Daisuke Asakura (kosketinsoitin) Kenichi Ito (kitara) ja Michihoro Kuroda (pääsolisti).

He tulivat virallisesti yhtyeeksi 5.6.1996, kun Tokiossa pidettiin lehdistökonferenssi, jossa Ito ja Kuroda ilmoittivat ottavansa mukaan Daisuke Asakuran, kun tämä oli eronnut Accessista.

Vuosina 1996–1999 he julkaisivat 6 albumia, useahkon musiikkivideon, live-videoita ja myös jopa videopelin. Heillä oli uniikki ja vaihteleva ääni; joskus hard electronic rock (Shining Collection), joskus pehmo-pop (Edge of the season), ja myös techno (Caution).

Iceman on luultavasti parhaiten tunnettu "Shining Collection" -kappaleesta, jota oli käytetty Gravitation anime OVAssa. Kappale on saanut myös huomiota Japanin ulkopuolella, kiitos kappaleen käytöstä animessa.

Suurimman osan Icemanin musiikista kirjoitti Daisuke Asakura, lukuun ottamatta muutamaa poikkeusta, jotka kirjoitti Kenichi Ito. Vaikka Michihiro Kuroda olikin pääsolisti, Kenichi Ito ja Daisuke Asakura olivat myös hyvin tärkeitä useiden kappaleiden esityksissä.

Yhtyeen huhuttiin hajonneen joskus vuonna 2000, kun Michihiro Kuroda jätti yhtyeen päästäkseen soolouralle. Yhtyeen hajoaminen virallistettiin vuonna 2001.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DVD[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]