Ian Bohen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ian Stuart Bohen (s. 24. syyskuuta 1976, Carmel, Kalifornia, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän on ollut mukana monissa tunnetuissa tv-sarjoissa, mutta parhaiten hänet tunnetaan nykyisestä roolistaan MTV:n sarjasta, Teen Wolf, jossa hän esittää Peter Hale nimistä ihmissutta.

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bohen syntyi ja kasvoi Kaliforniassa. Hän aloitti elokuvauransa vuonna 1993 lyhytelokuvassa Delivering, ja on tämän jälkeen hänet on nähty usein valkokankaalla, esimerkiksi elokuvassa Wyatt Earp, ja tv-sarjoissa Hercules, Any Day Now, Mad Men. Hänen uusimpia rolejaan Teen Wolf-sarjan lisäksi ovat muun muassa roolit sarjoissa Breakout Kings (Vankikarkurit) ja Major Crimes.

Parhaillaan Bohen näyttelee Peter Hale nimistä ihmissutta tv-sarjassa Teen Wolf. Bohen esitti sarjan päävihollista ensimmäisellä kaudella, kunnes palaa sarjan toiselle kaudelle auttaen päähenkilöitä. Hän esiintyy sarjan kolmannella ja neljännellä kaudella lähes jokaisessa jaksossa, kunnes hänen hahmonsa joutuu neljännen tuotantokauden viimeisessä jaksossa mielisairaalaan. Ei ole tietoa palaako Bohen sarjan viidennelle kaudelle.

Bohenin hyviä ystäviä ovat muun muassa hänen Teen Wolf vastanäyttelijänsä Holland Roden, J. R Bourne, Colton Haynes ja Tyler Hoechlin. Hänen ja Rodenin ollaan huhuttu myös seurustelevan.