I Am -liike

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Liikkeen johtohahmot Guy ja Edna Ballard.

I Am -liike (suom. minä olen) on teosofiasta vaikutteita saanut uususkonnollinen liike, jonka perustivat 1930-luvulla Guy ja Edna Ballard.

Kertomansa mukaan Guy Ballard oli vaeltamassa Mount Shastalla vuonna 1930, kun hän tapasi miehen, joka esittäytyi kreivi Saint-Germainiksi ja tarjosi elävöittävää juomaa. Kreivi Saint-Germain oli elänyt maan päällä useana ruumiillistumana ennen ylösnousemustaan. Hän kertoi, että ylösnousseet mestarit (joiden joukossa olivat Jeesus ja kreivi Saint-Germain itse) halusivat lähettää viestejä länsimaiselle yhteiskunnalle Ballardin ja tämän perheen kautta. Näiden viestien levittämiseksi perustettiin I Am -liike.[1] Ballard julkaisi kirjoja nimellä Godfre Ray King.

Guy Ballardin kuoltua vuonna 1939 hänen leskensä Edna jatkoi viestien välittämistä. Poika Donald erosi liikkeestä 1957, joten Ednan kuoltua 1971 liikkeellä ei ollut enää profeettaa. Se jatkaa johtokunnan ohjaamana Ballardien aikoinaan välittämien viestien levittämistä.[1] Liikkeeseen kuuluu noin kolmesataa paikallista ryhmää eri puolilla maailmaa.[2]

I am -liikkeen kolme mystistä totuutta ovat

  • Jumalan henkilöitynyt läsnäolo
  • Jumalaisen rakkauden liekki
  • Luoja-Jumalan nimi, jolla ylösnousseet mestarit voivat häntä puhutella

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Donny Wyatt: "I AM" Religious Activity 2004. University of Virginia: The Religious Movements Homepage Project. Viitattu 22.7.2007. (englanniksi)
  2. Saint Germain Foundation

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]