ISS Palvelut

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


ISS Palvelut
ISS Palvelut -logo.svg
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 1992
Toimitusjohtaja Jukka Jäämaa[1]
Puheenjohtaja Richard Sykes[1]
Kotipaikka Suomi Helsinki, Suomi
Toimiala monipalveluliiketoiminta
Tuotteet kiinteistö- ja toimitilapalvelut
Liikevaihto Nousua 402,7 milj. € (2018)[1]
Tilikauden tulos Nousua –0,9 milj. € (2018)[1]
Henkilöstö Nousua 4 163 (2018)[1]
Emoyhtiö ISS A/S
Kotisivu www.iss.fi

ISS Palvelut Oy on suomalainen osa kansainvälistä ISS A/S -kiinteistö- ja toimitilapalveluyritystä, jonka pääkonttori sijaitsee Tanskassa. ISS Palvelut on Suomen kolmanneksi suurin yksityinen työnantaja[2], joka tarjoaa siivous-, toimisto-, kiinteistön ylläpito-, ruokailu- ja turvallisuuspalveluita yrityksille, yhteisöille ja julkiselle sektorille. Vuonna 2014 yrityksen liikevaihto oli 517 miljoonaa euroa. Henkilökuntaa on noin 11 000.

ISS Palvelut Oy:n entinen pääkonttori sijaitsi Vantaan Myyrmäessä, Colosseum-yritystaloryppäässä.
Kiinteistöpalveluyritys ISS Palvelut Oy:n entisiä tiloja Vantaan Myyrmäessä.
Emoyhtiö ISS A/S:n pääkonttori Tanskassa.

Vuonna 2014 ISS-konsernin liikevaihto oli noin 74,1 mrd. Tanskan kruunua. ISS työllistää yli 510 000 henkilöä yli 75 maassa Euroopassa, Aasiassa, Pohjois-Amerikassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Tyynenmeren alueella. ISS-konserni listautui 13.3.2014 Kööpenhaminan pörssiin (NASDAQ OMX Copenhagen). ISS:n markkina-arvoksi tuli listautumismyynnissä 29,6 miljardia Tanskan kruunua eli noin 3,9 miljardia euroa.

ISS on lyhenne sanoista International Service Systemlähde?. ISS valittiin vuonna 2014 jo toista kertaa peräkkäin maailman parhaaksi ulkoistamisten palveluntarjoajaksi kansainvälisen ulkoistamisammattilaisten järjestön IAOP:n Global Outsourcing 100 -listalla.[3] International Association of Outsourcing Professionals ® (IAOP ®) on maailmanlaajuinen, ulkoistamisen ammattilaisten etujärjestö, johon kuuluu yli 120 000 jäsentä ja alayhdistystä.[4]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ISS aloitti toimintansa vuonna 1901 Tanskassa pienenä vartiointiliikkeenä nimeltään Københavns Natte Vagt. ISS hankki osuuden vuonna 1971 Suomen suurimmasta siivous- ja ympäristöpalveluyrityksestä, ServiSystems Oy:stä.

ISS Suomi Oy osti kesäkuussa 2004 Engel-Yhtymä Oy:n. Kilpailuviranomaisten vahvistettua kaupan elokuussa alkoi yhdistymisprosessi, jonka tuloksena syntyi ISS Palvelut Oy. ISS Palvelut Oy:n pääkonttori on Helsingin Pitäjänmäessä Ultimes Business Gardenissa.

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ISS:n tarjoama palveluvalikoima kattaa siivous- ja toimistopalvelut, kiinteistöjen ylläpitopalvelut, ruokailupalvelut, turvallisuuspalvelut, asiakkaille räätälöitävät tukipalvelut ja kokonaispalveluratkaisut. ISS:n asiakaspalvelu ja kiinteistöhuolto päivystävät 24/7.[5]

Ympäristö ja vastuullisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ISS on sitoutunut jatkuvan parantamisen periaatteen mukaisesti ehkäisemään ja vähentämään toiminnasta aiheutuvia ympäristövaikutuksia sekä edistämään kestävää taloudellista kehitystä ja vastuullista liiketoimintatapaa. ISS:lle myönnettiin ISO 14001 -ympäristösertifikaatti kesäkuussa 2013.[6] Se kattaa kaikki ISS:n tuottamat kiinteistö- ja toimitilapalvelut valtakunnallisesti. Ympäristöjärjestelmä on Bureau Veritas Certificationin tarkastama ja hyväksymä. Ympäristöasioiden hallinta on kuvattu ISO 14001 -standardin mukaisessa ympäristöjärjestelmässä.

ISS Palveluiden pääkonttori on mukana WWF:n Green Office -verkostossa. Muiden päätoimipisteiden ympäristövastuullisuuden kehittämiseksi ISS perusti vuonna 2013 paikallisia ympäristötiimejä. ISS liittyi Helsingin kaupungin ja elinkeinoelämän Ilmastokumppanit-verkostoon syksyllä 2013 asettaen omat ilmastotavoitteet toiminnalleen.

ISS-konserni on sitoutunut yritysvastuuseen allekirjoittamalla YK:n Global Compact -aloitteen (UNGC) vuonna 1999. Strategiassa ja liiketoiminnassa noudatetaan sen kymmentä periaatetta, jotka liittyvät ihmisoikeuksiin, työelämän periaatteisiin, ympäristönsuojeluun ja korruption vastustamiseen.

ISS Palvelut julkaisi yritysvastuuraportin kolmatta kertaa vuonna 2015. Yritysvastuuraportin kantavana teemana ovat vastuullisuus ja tasapuolisuus. Yritysvastuuraportti on tehty Global Reporting Initiativen (GRI) G3-raportointiohjeistusta soveltaen.[7]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]