ISS Palvelut

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

 

ISS Palvelut
ISS Palvelut -logo.svg
Tunnuslause Me luomme tiloja, joissa on hyvä olla.
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 1992
Toimitusjohtaja Jukka Jäämaa[1]
Puheenjohtaja Nicolai Søegaard
Kotipaikka Suomi Helsinki, Suomi
Toiminta-alue koko Suomi
Toimiala kiinteistö- ja toimitilapalvelut
Tuotteet kiinteistöpalvelut, siivouspalvelut, ravintolapalvelut, työpaikkapalvelut, turvallisuuspalvelut
Liikevaihto Laskua 411,9 milj. € (2020)
Liikevoitto Laskua 7 milj. € (2020)
Henkilöstö Nousua 7 999 (2020)
Emoyhtiö ISS A/S
Kotisivu

www.iss.fi

www.blogi.iss.fi

www.issyritysvastuuraportti.fi

ISS Palvelut Oy on suomalainen osa kansainvälistä ISS A/S -kiinteistö- ja toimitilapalveluyritystä, jonka pääkonttori sijaitsee Tanskassa. ISS Palvelut on yksi Suomen suurimmista yksityisistä työnantajista, joka tarjoaa siivous-, kiinteistön ylläpito-, ravintola- ja turvallisuuspalveluita yrityksille, yhteisöille ja julkiselle sektorille. Vuonna 2020 yrityksen liikevaihto oli 411,9 miljoonaa euroa. Henkilökuntaa on noin 8 000.

ISS Palveluiden pääkonttori on sijainnut vuodesta 2016 Ultimes Business Gardenissa Helsingin Pitäjänmäessä.
Kiinteistöpalveluyritys ISS Palvelut Oy:n entisiä tiloja Vantaan Myyrmäessä.
Emoyhtiö ISS A/S:n pääkonttori Tanskassa.

Vuonna 2020 ISS-konsernin liikevaihto oli noin 69,823 mrd. Tanskan kruunua (9,37 mrd. euroa). ISS työllistää lähes 380 000 henkilöä kymmenissä maissa Euroopassa, Aasiassa, Pohjois-Amerikassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Tyynenmeren alueella. ISS-konserni listautui 13.3.2014 Kööpenhaminan pörssiin (NASDAQ OMX Copenhagen). ISS:n markkina-arvoksi tuli listautumismyynnissä 29,6 miljardia Tanskan kruunua eli noin 3,9 miljardia euroa.[2]

Ulkoistamispalveluiden etujärjestö IAOP on myöntänyt ISS:lle korkeimman mahdollisen luokituksen (viisi tähteä) useana vuonna peräkkäin, vuodesta 2012. Global Outsourcing 100 -listaa ylläpitävä IAOP (International Association of Outsourcing Professionals ®) on maailmanlaajuinen, ulkoistamisen ammattilaisten etujärjestö, johon kuuluu yli 120 000 jäsentä ja alayhdistystä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ISS aloitti toimintansa vuonna 1901 Tanskassa pienenä vartiointiliikkeenä nimeltään Københavns Natte Vagt. ISS hankki osuuden vuonna 1971 Suomen suurimmasta siivous- ja ympäristöpalveluyrityksestä, ServiSystems Oy:stä.

ISS Suomi Oy osti kesäkuussa 2004 Engel-Yhtymä Oy:n. Kilpailuviranomaisten vahvistettua kaupan elokuussa alkoi yhdistymisprosessi, jonka tuloksena syntyi ISS Palvelut Oy. ISS Palvelut Oy:n pääkonttori on Helsingin Pitäjänmäessä Ultimes Business Gardenissa.

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ISS:n tarjoama palveluvalikoima kattaa kiinteistön ylläpitopalvelut, siivouspalvelut, ravintolapalvelut, työpaikkapalvelut ja turvallisuuspalvelut. Strategiamme ytimessä on kokonaispalveluratkaisu, jossa ISS johtaa ja kehittää kiinteistön palveluja kokonaisuutena asiakkaan kanssa yhdessä sovittujen tavoitteiden mukaisesti. ISS:n asiakaspalvelu ja kiinteistöhuolto päivystävät 24/7.

Ympäristö ja vastuullisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ympäristövastuullisuus sisältyy ISS:n arvoihin ja on keskeinen osa yhtiön päivittäistä palvelutuotantoa.[3] Merkittävimmät ympäristövaikutukset muodostuvat raaka-aineiden ja muiden tuotteiden hankinnasta ja käytöstä sekä asiakaskohteisiin tapahtuvan liikkumisen CO2-päästöistä. ISS:llä on käytössä DNV GL:n myöntämä kaikki kiinteistö- ja toimitilapalvelut kattava, sertifioitu ISO 14001:2015 -standardin mukainen ympäristöjärjestelmä. Joulukuussa 2019 ISS:lle myönnettiin ISO 50001 -energianhallintastandardin mukainen sertifikaatti tunnustuksena energiatehokkuuden järjestelmällisestä ja jatkuvasta parantamisesta. Lisäksi WWF:n Green Office -järjestelmä aktivoi pääkonttorin henkilöstöä osallistumaan työyhteisön ympäristövastuullisuuden kehittämiseen.

ISS-konserni on sitoutunut yritysvastuuseen allekirjoittamalla YK:n Global Compact -aloitteen (UNGC) vuonna 1999. Strategiassa ja liiketoiminnassa noudatetaan sen kymmentä periaatetta, jotka liittyvät ihmisoikeuksiin, työelämän periaatteisiin, ympäristönsuojeluun ja korruption vastustamiseen.[4]

ISS on raportoinut toiminnastaan Global Reporting Initiativen (GRI) laatiman kestävän kehityksen raportointiohjeiston mukaisesti vuodesta 2012 lähtien. Vuosittain julkaistava yritysvastuuraportti on laadittu GRI-standardien peruslaajuuden mukaisesti.[5]

ISS:n vastuullisuuslupaus on Luomme kestävää hyvinvointia. Vastuullisen toiminnan toteutumisen kannalta keskeiset teemat ovat asiakkaiden yritysvastuutavoitteiden tukeminen, eettinen ja läpinäkyvä liiketoiminta, henkilöstöstä huolehtiminen, ilmastonmuutoksen hillintä ja ympäristövastuullisuus, kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä yhteiskunnallinen vaikuttavuus. ISS on valinnut YK:n 17 universaalin kestävän kehityksen tavoitteen joukosta seitsemän tavoitetta, joita se erityisesti sitoutuu edistämään toiminnassaan (5 Sukupuolten tasa-arvo, 6 Puhdas vesi ja sanitaatio, 8 Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua, 10 Eriarvoisuuden vähentäminen, 12 Vastuullista kuluttamista, 13 Ilmastotekoja, 16 Rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto).[6]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]