ICC Berlin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ICC Berlin pixelquelle.jpg
Ilmakuva rakennuksesta.

Internationales Congress Centrum (ICC) Berlin on Berliinin Westendissä sijaitseva kongressikeskus, joka on yksi maailman suurimmista. Rakennus sijaitsee Messedamm-kadun ja Stadtring-moottoritien välissä, aivan Berliinin messualueen ja Funkturmin vierellä. Kadun yli kulkeva kävelysilta yhdistää ICC-keskuksen vanhaan messualueeseen.

Ralf Schülerin ja Ursulina Schüler-Witten suunnittelema keskus rakennettiin vuosina 1974–1979 silloiseen Länsi-Berliiniin ja se oli Berliinin sodanjälkeisen ajan suurin yksittäinen rakennusprojekti ennen 1990-lukua. Se on myös Saksan suurin kongressikeskus. Rakennuksen pituus on 320 metriä ja tilavuus on 800 000 m³. Siinä on yhteensä 80 kokoushuonetta ja -salia, joista suurimpaan mahtuu 5 000 ihmistä. Myös rakennuksen teknologiahenkinen arkkitehtuuri on huomiota herättävää. Keskuksen erikoisuuksiin kuuluu se, että autoliikenne ohjataan rakennuksen sisään. Keskus on ollut taloudellisesti tappiollinen ja sen purkamisestakin on keskusteltu, mutta Berliinin kaupunki on tehnyt päätöksen sen säilyttämisestä.[1]

Rakennus on toiminut taustana monessa elokuvassa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Edelgard Abenstein & Jeannine Fiedler: Taide & Arkkitehtuuri: Berliini (suom. Pirkko Roinila), s. 247. Tandem Verlag (h. f. ullmann) 2009. Alkuteos Kunst & Architektur Berlin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]