I’m Like a Bird

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”I’m Like a Bird”
Nelly Furtado
Singlen ”I’m Like a Bird” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Whoa, Nelly!
 B-puoli ”"I Feel You"
"Party (Reprise)"
"My Love Grows Deeper"”
 Julkaistu 24. lokakuuta 2000
 Formaatti CD single
 Tuottaja(t) Gerald Eaton, Brian West
 Tyylilaji pop, folk, R&B
 Kesto 04.03
 Levy-yhtiö DreamWorks
Nelly Furtadon muut singlet

”I’m Like a Bird”
2000
Turn Off the Light
2001

I’m Like a Bird on kanadalaisen laulaja-lauluntekijä Nelly Furtadon kappale. Sen sanoitti Furtado itse ja tuottivat Gerald Eaton sekä Brian West. Sen julkaisi DreamWorks Records artistin Whoa, Nelly!-debyyttialbumin ensimmäisenä singlenä 24. lokakuuta 2000.

Siitä tuli yksi vuoden 2001 menestyneimmistä singleistä, saavuttaen Kanadan singlelistan ensimmäisen, Australian ja Uuden-Seelannin singlelistojen toisen,[1][2] Ison-Britannian listan viidennen,[3] sekä Yhdysvaltain singlelistan yhdeksännen sijan.[4]

Kappale sai erittäin positiivisia vastaanottoja musiikkikriitikoilta, jotka kehuivat Furtadon lauluesitystä sekä kappaleen valtuuttavia sanoja, jonka yhteydessä siitä muodostui myös yksi vuoden 2001 ylistetyimmistä kappaleista kriitikkojen keskuudessa. Monet kuvailevat sitä myös hänen nimikkokappaleeksi; Furtado kommentoi itse että "On yksi yksinkertainen asia mitä rakastan" ja "se on minun vapauden kappale". Kappale oli ehdolla Grammy-palkintogaalassa kategoriassa "Vuoden Grammy-kappale" ja voitti kategoriassa "Paras naisartistin poplauluesitys", tehden Furtadosta ensimmäisen naisartistin, joka voittaa palkinnon debyyttisinglellään sitten Mariah Careyn, joka saavutti vastaavan kymmenen vuotta ennen Furtadon saavutusta. Kappale voitti myös Juno-palkinnon kategoriassa "Vuoden single".

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:I'm Like a Bird
Tämä singleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.