Hyvinkää Ringette

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hyvinkää Ringette
Perustettu 1999
Jää-Ahmat Ringette 1985
Entiset nimet Jää-Ahmat Ringette (1985-1999)
Kaupunki Hyvinkää, Suomi
Kotiareena Hyvinkään jäähalli
Sarjataso Edustus Ringeten SM-sarja
Värit               
Puheenjohtaja Sari Tennosmaa
Päävalmentaja Niko Tuominen
Kapteeni Annamari Tuokko
Omistaja Hyvinkää Ringette ry.
Mestaruudet 2
Hopeaa 3
Pronssia 0

Hyvinkää Ringette on hyvinkääläinen ringetteseura, jonka edustusjoukkue pelaa ringeten SM-sarjassa. Hyvinkää Ringette on voittanut historiansa aikana kaksi suomen mestaruutta (-95 ja -97) sekä kolme hopeaa (-92, -93 sekä -96). Edellä mainitut tulokset saavutettiin Jää-Ahmat Ringette nimellä.

Jää-Ahmat Ringette syntyy

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ringette rantautui Hyvinkäälle keväällä 1984, jolloin tuolloin Hyvinkään Jää-Ahmojen C-69 juniorijoukkueen toimihenkilöt Lasse Ahokas, Asko Eloranta ja Jorma Peurala järjestivät ensimmäiset harjoitukset Puolimatkan kentällä. Kolmikko oli tutustunut lajiin, kun heidän valmentamansa jääkiekkojuniori-joukkue oli ollut turnausmatkalla Tuusulassa ja toisella kentällä pelattiin ringetteä.

Ringettetoiminta alkoi virallisesti nimellä Jää-Ahmat Ringette, kun 9. syyskuuta 1985 Hyvinkään Jää-Ahmat hyväksyi kokouksessaan ringeten jääkiekkoseuran alaiseksi.

Lajin nousu Hyvinkäällä oli nopeaa ja jo kaudella 1992-1993 seuralla oli viisi joukkuetta. Naisten edustusjoukkue, sekä B-,C-,D- ja E-juniorit. Jää-Ahmat Ringeten kukoistusaika osui 90-luvun puoliväliin, jolloin edustusjoukkue voitti Suomen Mestaruuden kahdesti ja sijoittui kolme kertaa hopealle.

Hyvinkää Ringeten logo vuosina 1999-2014

Ringette erkanee jääkiekkoseurasta, Hyvinkää Ringette

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauden 1998-1999 aikana Jää-Ahmat Ringeten toimihenkilöt alkoivat puuhaamaan erkanemista jääkiekkoseurasta omaksi yhdistyksekseen. Erkaneminen tapahtui lopulta tammikuussa 1999, jolloin perustettiin Hyvinkää Ringette ry. Toiminta jatkui kuitenkin Jää-Ahmoista tutulla linjalla ja Hyvinkää Ringette onkin noussut kauteen 2009 mennessä jäsenmäärältään Suomen toiseksi suurimmaksi ringetteseuraksi.

Hyvinkää Ringette järjestää joka vuosi ringettekoulua, joka on tarkoitettu lajin aloittaville harrastajille.