Hyacinth Bucket

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hyacinth Bucket
Hyacinth puhelimessa
Hyacinth puhelimessa
Näyttelijä(t) Patricia Routledge
Ensiesiintyminen Pokka pitää
Henkilötiedot
Status kotirouva
Ikä 50–60
Suhteet
Sisarukset
Puoliso(t) Richard Bucket
Lapset Sheridan
Tutut Elizabeth Warden

Hyacinth Bucket on henkilöhahmo brittiläisessä komediasarjassa Pokka pitää ja sarjan päähahmo. Hyacinthia näyttelee Patricia Routledge.

Hyacinth Bucket on noin 50–60-vuotias keskiluokkainen englantilainen kotirouva. Hän on naimisissa Richard Bucketin kanssa. Hyacinth on snobi ja haluaa kuulua aristokraattiseen yläluokkaan, joten hän pyrkii jatkuvasti jäljittelemään kuvittelemaansa yläluokan käytöstä ja elämäntapaa sekä päästä kosketuksiin seurapiirien kanssa.[1] Hän keräilee vanhoja englantilaisia viktoriaanisen ajan posliiniastioita. Hyacinth ei ole tyytyväinen sukunimeensä Bucket suomeksi ämpäri, vaan haluaa että se lausutaan kuten ranskan kielen Bouquet (kukkakimppu). Hän perustelee sukunimensä olevan vanhaa ranskalaista hugenottitaustaa. Suomenkielisissä tekstityksissä Hyacinthin esittämä ohje sukunimensä ääntämiseen kirjoitetaan yleensä muotoon ”Bukée”. Hänellä on tapana vastata puhelimeen ”Bouquet’n residenssi, talon rouva puhelimessa”. Hän vertaa astiastoaan aina Englannin kuninkaallisen perheen kesäasunnon, Sandringhamin kartanon, kokoelmiin.

Hyacinth Bucketin paras ystävätär on Elizabeth Warden, joka asuu veljensä Emmetin kanssa naapuritalossa. Hyacinth kutsuu usein Elizabethin kahville kotiinsa. Hyacinthin mielipuuhaa on kutsua viikonloppuisin vieraita kynttiläillallisille. Monet henkilöt kuitenkin välttelevät Hyacinthia hänen omahyväisen käytöksensä vuoksi.

Hyacinthilla on kolme nuorempaa siskoa: Daisy, Violet ja Rose. Hän halveksuu sisarensa Daisyn miestä Onslow’ta tämän ulkoisen olemuksen takia. Hyacinthilla ja Richardilla on yksi poika, Sheridan, joka on nähty sarjassa vain kerran. Hyacinth on aina valmis lainaamaan hänelle rahaa, joskin Richard joutuu aina maksajaksi.

Yleensä Hyacinthin suurelliset pyrkimykset johtavat täydelliseen katastrofiin ja vähemmän arvokkaisiin tilanteisiin. Sarjan nimen mukaisesi hän pyrkii kuitenkin säilyttämään arvokkuutensa kaikissa tilanteissa. Hyacinthin aviomies Richard Bucket on täysin kyllästynyt vaimonsa tekemisiin, mutta tottelee tätä lähes aina nöyrästi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hyacinth Bucket (Character) Internet Movie Database. Viitattu 8.7.2015. (englanniksi)