Hutton Gibson

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Hutton Peter Gibson (s. 26. elokuuta 1918) on yhdysvaltalainen katolinen teoreetikko, joka tunnetaan katolisen nykykirkon kriitikkona. Hän on saavuttanut ikävää mainettalähde? myös kyseenalaistamalla julkisesti holokaustin.[1] sen oletetussa laajuudessaan; hän on väittänyt siitä suurinta osaa "keksityksi".

Gibson on niin kutsuttu sedevakantisti. Toisin sanoen hän uskoo Pyhän istuimen olevan tyhjä ja väittää, että viimeisimmät virallisesti tunnustetut paavit eivät ole olleet todellisia paaveja.

Gibson piti Vatikaanin toista kirkolliskokousta vapaamuurari-juutalaisten tukemana liittona[2]. Lisäksi hän piti syyskuun 11. iskuja 2001 salaliittona. [3]

Gibson esiintyi televisio-ohjelmassa Jeopardy! vuonna 1968. Hänellä oli australialainen äiti, ja hänen poikansa Mel Gibson on kuuluisa elokuvatähti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Weiss, Jeffrey. "Gibson's dad stirs furor with anti-Jewish talk", February 20, 2004, p. 1. 
  2. Mel Gibson's Martyrdom Complex 3 August 2003. ”Mr. Nierob said The New York Times was a low priority because The Times Magazine had run an inaccurate article in March in which Hutton Gibson, Mel Gibson's father and a prominent traditionalist Catholic author, was quoted as saying that the Vatican Council was a Masonic plot backed by the Jews and that the Holocaust was a charade. But in fact, neither Hutton nor Mel Gibson -- nor anyone else -- has contacted the magazine to challenge the accuracy of a single sentence in the article in the four months since its publication.”
  3. Christopher Noxon. "Is the Pope Catholic ... Enough?", New York Times Magazine, March 9, 2004. Luettu 2007-09-21. 
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.